Årets julklapp: ”Mega vego” och 4 andra fantastiska vegetariska kokböcker

Idag tipsar jag om 5 fantastiska vegetariska kokböcker som jag har fått hem under året och som jag har fastnat lite extra för. Perfekta julklappar också för den som vill att 2018 ska innehålla lite mer gröna inslag – men även väldigt inspirerande för oss redan frälsta vegoälskare.

mega vego recension julklappstips vegetarisk kokbok

Mega Vego, Sara Ask & Lisa Bjärbo

Sara Ask och Lisa Bjärbo har slagit ihop sina två tidigare böcker, Mera Vego och Ännu mera Vego, kompletterat med en rad nya göttiga recept och resultatet blev världens bästa kokbok med inriktning på vardagsvego. Det här ÄR årets julklapp. Jag skrek rakt ut när jag öppnade boken. Den är så otroligt fin, enkla recept och mycket bra vardagsinspiration. En perfekt kom-igång-bok för den som vill börja laga mer vego till vardags, men även inspirerande recept för oss redan frälsta. Över 300 sidor megavego-inspiration, guider kring hur du tar hand om dina rester, säsongskarta och mycket mycket mer. Men framförallt innehåller boken SÅ många bra recept. Här finns allt från lite festligare rätter som friterade grönsaker, nödtips på språng och supersnabba vardagsrätter.

https://www.adlibris.com/se/bok/mega-vego-mat-for-hela-familjen—samlade-recept-och-nya-ratter-9789177750109

martin nordin vegetarisk kokbok julklappstips gröna burgare

Gröna Burgare, Martin Nordin

Martin Nordin är superinstagrammaren som i våras släppte en hel kokbok om kreativa, gröna burgare. Sjukt snygga bilder, roliga recept och allmänt trevlig skulle jag beskriva den som. I boken hittar vi recept som friterad svampburgare, grillad avokadoburgare och en massa goda sides, tillbehör och såser.

https://www.adlibris.com/se/bok/grona-burgare-9789174246308

mattias Kristiansson vegomenyer vegetarisk kokbok recension

Vegomenyer, Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson känner kanske de flesta som chefredaktör för tidningen VEGO men han är också en flitig kokboksförfattare och har i år släppt boken ”Vegomenyer” – och innehållet är alltså precis vad det låter som. En massa helvegetariska/veganska 3-rättersmenyer på olika teman. En helt perfekt bok att ha till exempelvis nyår. ALLA recept låter helt underbara, men framförallt ser jag fram emot att laga menyn med det friterade brödet med tångkaviar, crème fraîche och rödlök till förrätt. Nom!

https://www.adlibris.com/se/bok/vegomenyer-festliga-trerattersmiddagar-for-alla-tillfallen-9789155263881

Therese Elgquist the new green salad recension vegetarisk kokbok

The New Green Salad, Therese Elgquist

The New Green Salad är en bok helt dedikerad till sallad. Men ingen tråkig 90-tals sallad med isbergssallad, gurka och majs – utan här presenterar författaren massor av kreativa sallader som fungerar som huvudrätt snarare än tillbehör. Boken är sprängfylld med helt underbara och lättlagade recept med både kalla och varma sallader, samt recept på vegobollar, såser och andra tillbehör. Särskilt sugen är jag på att testa de olika såserna och dressingarna i boken som alla låter helt fantastiska – som jordgubbsdressing, het mandeldressing och hasselnötspesto.

https://www.adlibris.com/se/bok/the-new-green-salad-9789174246315

den goda gröna julen Karoline Jönsson recension julklappstips vegetarisk kokbok

Den Goda Gröna Julen, Karoline Jönsson

Karoline Jönsson släppte i våras boken ”Det goda gröna” och har nu även släppt en julbok med massor av helvegetariska recept. Allt från goda, nya rätter att ha på julbordet till mellandagsmat och andra recept med de klassiska julsmakerna. Otroligt fina bilder har hon tagit dessutom. Samtliga recept är veganska och innehåller rätter som ”Sticky Buffaloblomkål”, ”gräddstuvad grönkål i potatispajskal” och ”jordärtskockspizza”.

https://www.adlibris.com/se/bok/den-goda-grona-julen-9789113080659

Ni hittar mig även på Instagram, Facebook och Bloglovin.

2 kommentarer Lägg till

  1. Sara skriver:

    Vill tipsa om att ”Mera vego” även finns som app till iPhone. Superfin app dessutom! Tips tips! 🙂

    1. Tack för tips! Ska absolut skriva in det i inlägget sen också 😊

Kommentera