Knack, knack vänner! Sista chansen nu. Innan tomaterna börjar smaka vatten alltså. Det tåget kanske redan har gått nu när jag tänker efter, jag har planerat att skriva detta inlägg i över en månad. Men nu låtsas vi att det fortfarande finns svenska, smakrika tomater kvar trots att Instagram svämmar över med bilder på frostklädda gräsmattor.
I alla fall. Detta recept är en av mina favoriter. Jag skriver det ofta, jag vet. Jag tycker överlag att väldigt mycket är “världens godaste” – men detta recept är så otroligt enkelt att laga, innehåller få ingredienser och är så satans gott. Receptet är också lätt att variera och är gott att äta med pasta, i ett bröd, med kokt potatis eller som en sallad. Ja, möjligheterna är oändliga.
Men nu ska jag hålla mig kort: jag vet att ni bara är här för att få receptet.
Rostad majsröra med kikärtor, fetaost, salvia och tomat
ca 3-4 portioner (beroende på vad du serverar till)
10 minuter
1 tetra à 380 g kokta kikärtor
1 tetra à 280 g majs
50-75 g smör
2 tomater
1 näve färsk salvia
150 g fetaost
1-2 tsk rökt paprikapulver
1-2 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar
Såhär gör du:
Skölj av kikärtorna noggrant och häll av vattnet. Häll av vattnet från majsen. Stek kikärtor och majs på medelvärme i smör tillsammans med salvian och de torra kryddorna i ca 5–10 minuter. Toppa med smulad fetaost och finhackade tomater. Salta och peppra.
Servera röran med bröd, pasta eller kokt potatis. Tadaaa, klart!