Rostad majsröra med kikärtor, fetaost, salvia och tomat

Knack, knack vänner! Sista chansen nu. Innan tomaterna börjar smaka vatten alltså. Det tåget kanske redan har gått nu när jag tänker efter, jag har planerat att skriva detta inlägg i över en månad. Men nu låtsas vi att det fortfarande finns svenska, smakrika tomater kvar trots att Instagram svämmar över med bilder på frostklädda gräsmattor.

I alla fall. Detta recept är en av mina favoriter. Jag skriver det ofta, jag vet. Jag tycker överlag att väldigt mycket är ”världens godaste” – men detta recept är så otroligt enkelt att laga, innehåller få ingredienser och är så satans gott. Receptet är också lätt att variera och är gott att äta med pasta, i ett bröd, med kokt potatis eller som en sallad. Ja, möjligheterna är oändliga.

Men nu ska jag hålla mig kort: jag vet att ni bara är här för att få receptet.

Rökig majsröra med kikärtor, fetost, tomat, salvia

Rostad majsröra med kikärtor, fetaost, salvia och tomat

ca 3-4 portioner (beroende på vad du serverar till)
10 minuter

1 tetra à 380 g kokta kikärtor
1 tetra à 280 g majs
50-75 g smör
2 tomater
1 näve färsk salvia
150 g fetaost
1-2 tsk rökt paprikapulver
1-2 tsk paprikapulver
salt och svartpeppar

Såhär gör du:

Skölj av kikärtorna noggrant och häll av vattnet. Häll av vattnet från majsen. Stek kikärtor och majs på medelvärme i smör tillsammans med salvian och de torra kryddorna i ca 5–10 minuter. Toppa med smulad fetaost och finhackade tomater. Salta och peppra.

Servera röran med bröd, pasta eller kokt potatis. Tadaaa, klart!

 

Följ mig på Instagram för dagliga vegotips, inspiration och enkla recept. Jag har även skrivit boken Plåtmat som du kan köpa på bland annat Bokus och Adlibris.