Pastafabriken i Ingelstorp

Ett skepp kommer lastat med ett riktigt göttigt helgtips! I alla fall om du har turen att vara skåning.

För några veckor sedan var det påsk och vi beslutade oss, precis som resten av Skåne, för att bege oss till Österlen. Dock inte så mycket för att kolla på konst, utan givetvis för att käka!

pastafabriken i Ingelstorp

Vi hade riktat in oss på detta ställe! Nämligen Pastafabriken i Ingelstorp. Denna lille pastafabrik har jag hört mycket gott om sedan de öppnade för sisådär ett år sedan, så jag såg verkligen fram emot att besök. Att det ligger i Ingelstorp av alla ställen är också lite extra kul.

Grejen med pastafabriken är att de gör sin egen pasta, fokuserar mycket på dryck samt har en liten delikatessavdelning där man kan köpa dyra med galet goda mandlar, oliver, pesto, ostar och färskpasta.

Vi käkade lunchen där! Det var lätt att få bord, men på helgen tror jag det är bäst att boka bord om man säkert ska få plats. Lokalen är otroligt fin. Jag vågade knappt fota för vill inte råka få med någon ofrivillig. Men här ser ni litegrann i alla fall.

På menyn fanns det några olika rätter att välja mellan. Alltid ett vegoalternativ. Dagen vi var där fanns det bara vego, så vi köpte in en av varje! Jag köpte tortellinin med ricottakräm. SÅ galet god.

Men först lite bröd, olja och friterade mandlar. Just de där friterade mandlarna är så fantastiskt goda. Helt beroendeframkallande. Köpte med oss en burk hem. Samt oliver och färdiggjord pasta som vi skulle laga dagen efter.

Följ gärna mig på Instagram för dagliga uppdateringar, enkla recept och vegoinspiration!