Gnocchi med kronärtskockssås

Nämen! Vad är det här! Ett nytt blogginlägg, tredje dagen i rad? Jajemän! Jag har blivit så himla bloggpepp igen efter mer eller mindre ett års pausande. Troligtvis beror det på att jag nu äntligen tagit tag i att anlita någon som ska hjälpa mig få ordning på min grafiska identitet + hittat en fotograf – vilket innebär att hemsidan inom någon månad eller så dessutom kommer bli riktigt fin och nice att hänga på.

Men! Nu ska vi inte prata mer om det, utan om dagens recept. Sedan ett år tillbaka har jag blivit fullkomligt tokig i gnocchi. Ja, köpe-gnocchin på påse som man köper i kyldisken. Jag brukar köpa den från märket Rana, den är riktigt god. Viktigt att man inte kokar gnocchin innan, utan den ska direkt från påsen ner i pannan. Stek i massvis av olja och/eller smör tills den är gyllene och krispig. Dränk den sedan i valfri sås. Här kommer mitt förslag: en krämig kronärtskockssås!

Gnocchi med krämig kronärtskockssås

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl syrad grädde
en liten skvätt vitt vin
1 burk marinerade kronärtskockor
1–2 dl finriven parmesan
citronsaft, efter smak
persilja, finhackad
salt och peppar
olivolja/smör till stekning

Häll av oljan och mixa därefter kronärtskockorna slätt med en stavmixer. Stek lök och vitlök mjukt i olja/smör. Ha i vinet och låt det hastigt koka in. Häll på den syrade grädden samt den mixade kronärtskockan. Smaka av med citronsaft. Salta och peppra.

Servera med den välstekta gnocchin och toppa med parmesan, persilja, citronsaft och lite extra olivolja.

2 kommentarer Lägg till

  1. Emma skriver:

    Vad roligt att du är igång och bloggar igen! ☀️

    1. Åh, det var fint att läsa! Har saknat det!

Kommentera