Ett enkelt fredagssnacks: Burrata med rostad paprika

Ända sedan jag besökte Pompette i Köpenhamn första gången har jag varit fullkomligt tokig i burrata. Ja, burrata på det sätt som de serverar den där. Men olika toppingar beroende på säsong – det perfekta vinsnackset om du frågar mig.

Kan du inte resa till Köpenhamn för att gå på burratabar, då får du öppna en hemma istället! Det blir mitt lilla helgtips till er. Om du inte hittar burrata går det att köpa en riktigt god buffelmozzarella istället. Burrata kan du hitta till ett riktigt bra pris på Lidls italienska veckor. Den burratan är både stor och krämig. Annars finns det en bra variant på Willys som heter något på G. Ja, jag kan googla vad det heter men jag lämnar det till er. Zetas funkar givetvis också. Ta det du hittar! Annars kan du ta en mozzarella och mixa skiten ur den tillsammans med lite grädde, crème fraiche eller färskost. Men berätta inte för en italienare att jag har sagt det.

Om vi går tillbaka till den där lilla burratabaren du ska öppna till helgen kommer här några tips på vad du kan servera dig själv. Och så längst ner ett nytt tips på en burratarätt jag börjat laga. Den blev typ viral på Instagram med över 100 000 visningar. Så sjukt.

MENY TUVESSONSKANS BURRATABAR:

– kantareller, brynt smör, citron, dill
– färska fikon och brynt pistagesmör
– picklade tomater och brödkrisp
– ugnsbakade tomater och timjan
– ugnsbakad paprika och vitlök och basilika

Varje burrata serveras med obegränsat med surdegsbröd, chips och fri vinpåfyllning.

Burrata med ugnsrostad paprika och vitlök

Burrata
Grillat eller stekt surdegsbröd
Minipaprikor
Vitlöksklyftor
Basilika
Olivolja

Lägg paprikorna och vitlöksklyftor i en ugnsfast form, ringla över lite olja och låt rosta i ugnen på hög värme tills skalet på paprikorna blivit lite svarta. Lägg över i en skål och täck med plastfolie. När de har svalnat tar du bort det brända skalet samt kärnhuset. Täck den rostade vitlöken och paprikan med olja och låt stå och marinera. Om du vill får du gärna smaksätta marinaden med färska örter och/eller chili.

Lägg burratan i en djup tallrik och toppa med den rostade paprikan samt oljan den ligger i. Salta och peppra. Riv över rikligt med färsk basilika. Servera med bröd.

Kommentera