Här kommer ett 4 (!) år gammalt recept som jag glömt publicera här. Det är ett recept som jag tog fram till ett gammalt nummer av Vegomagasinet som både är enkelt och gott och som du borde laga snarast.

Krispig tofu med nudlar i jordnötssås
500 g fast tofu
180 g risnudlar
2 msk rapsolja
Jordnötssås
1 dl jordnötssmör
1,5 dl kallt vatten
2 tsk färsk ingefära, riven
1 stor klyfta vitlök, riven
2 tsk japansk soja
1 krm strösocker
1-2 tsk sriracha
0,5 lime, saften
Servering
sesamfrön
salladslök, i tunna skivor
lime, klyftor
röd chili, i tunna skivor
hackade jordnötter eller rostad lök
Såhär gör du
1. Dela tofun på mitten och lägg den på en kökshandduk mellan två skärbrädor för att pressa ur så mycket vätska som möjligt.
2. Pressa eller riv vitlöken och finhacka ingefäran. Blanda ihop med de resterande ingredienserna till jordnötssåsen. Smaka av med limesaft och sriracha.
3. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet och spola de därefter i kallt vatten så att kokningen avstannar.
4. Pressa försiktigt ur så mycket vätska du kan från tofun och skär den sedan i tärningar.
5. Stek tofun i rikligt med rapsolja tills den fått en gyllene färg runtom. Häll över hälften av jordnötssåsen. Rör runt hela tiden tills såsen kokat in.
6. Blanda de kokta nudlarna med den resterande dressingen.
7. Toppa jordnötsnudlarna med den krispiga tofun, finhackad salladslök, lime, sesamfrön och chili för extra hetta. Om du vill kan du även ha på en näve grovhackade jordnötter eller rostad lök för extra krisp.
Omg lagade detta ikväll och vad gott!! Som att äta en efterrätt fast det är huvudrätt och helt rimlig vardagsmat, mums!!
Haha, åh! Så fint betyg!
[…] som här […]
Supergod nudelsås!! Kommer göras igen 🙂