Idag ska vi pimpa halvfabrikat! En av mina paradgrenar om jag får säga det själv. Och en sak som är riktigt nice att köpa färdigt, det är hummus. Jag köper oftast min från Sevan men jag vet att er favorit är den från Zeinas. Just att göra hummus hemma själv tycker jag kan vara lite omständigt. I alla fall om den ska bli sådär leeeen och krämig. Bra det finns färdig att köpa i vanliga närlivset då.
Hummusen lägger jag sen på en skiva rostat pitabröd. Vill du inte ha pita kan du rulla ihop allt i ett libabröd istället. Jag toppar med en lite syrlig rödkålssallad med rödlök som jag har fått inspiration till från mitt närmsta falafelhak. På med kebabrostad blomkål och kikärtor, lite yoghurt alternativt yoghurtbollar, persilja och granatäpple och tadaaa: en riktigt bra brödmåltid var det här!
Flatbreads med hummus, rostad blomkål och syrlig rödkålssallad
1 litet blomkålshuvud à ca 400 g
1 burk kokta kikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
2-3 tsk kebabkrydda
2-3 tsk rapsolja
Salt och svartpeppar
Rödkålssallad
1 liten bit rödkål
½ citron
½ liten rödlök
Servering
4 pitabröd
Hummus
Naturell yoghurt
Persilja, finhackad
Granatäpple
Såhär gör du
Dela blomkålen i mindre bitar. Lägg på en plåt tillsammans med kikärtorna. Ha på krydda, rapsolja, salt och peppar och rör runt så att krydda och olja täcker allt ordentligt. Rosta i ugnen på 200 grader tills blomkålen mjuknat, ca 20-30 minuter. Lägg in pitabröden i ugnen på eftervärme så att de blir varma.
Skär kålen tunt med hjälp av en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Krama kålen och löken mjuk tillsammans med citronsaften och låt den stå och marinera till servering.
Bred ett tjockt lager hummus på pitabrödet. Toppa med rödkålssalladen. Ha på den rostade blomkålen och kikärtorna. Ha på lite yoghurt och avsluta med att strö över granatäpple och persilja.