Det senaste året har man gått och blivit lite av en mästare på att trolla fram snabba och enkla luncher. Och en av de bästa lunchrätterna måste väl ändå vara brödmaten? Man tar diverse grejer man hittar i kylen, klämmer ihop det i ett bröd och käkar. SÅ enkelt, gott och samtidigt lätt att variera. Idag ska ni med andra ord inte få ett regelrätt recept, utan istället blir det en “formel” för en riktigt enkel taco som du kan trixa lite som du vill. På Pinterest brukar det kallas för “breakfast taco”, just när man har ägg i tacon, men jag har inte ännu riktigt fallit för grejen att käka tacos till frukost. Men en bra brunchrätt, det är det absolut!
Formel för en enkel lunchtaco
- Tortillabröd
Vi börjar med det vi lägger i botten – och det är ett tortillabröd. Jag använder mig alltid av de minsta tortillabröden för jag tycker att det är trevligaste – men det blir alltid ett jävla kladd så det gör du som du vill med. Tortillabrödet får gärna värmas lite i pannan på båda sidor innan du lägger på dina toppingar.
- Majonnäs
På brödet lägger du sen på majonnäs. Den kan du smaksätta som du vill! Att mixa ner koriander är trevligt. Att ha i chilisås är också trevligt. Jalapeños är gott. Ja, du kan till och med göra en parmesanmajjo faktiskt. Färdig majjo (Hellmans!) + valfri smaksättning, sen är du klar. - Stekt ägg!
Därefter slänger vi på ett stekt ägg! Ja, det är inte svårare än så. Enkelstekt eller vändstekt spelar inte så stor roll MEN personligen tycker jag att det enkelstekta är godare för det blir så kladdigt och göttigt. - Majs
Sen steker vi på majs! Godast är att steka den i smör och rökt (eller vanligt) paprikapulver. Stek tills majsen blivit varm, den behöver inte ta färg. Du kan använda dig av både fryst majs, majs på burk eller tetra och från kolv. - Toppingar
Sen avslutar vi med toppingar! Först river vi på massvis av god parmesan. Det funkar fint att använda sig av fryst fetaost också. Koriander om du har hemma. En god chilisås, t ex Valentina.
Sådär! Lunch på kanske… en kvart. Enkelt, billigt, gott, trevligt! Mer tacomat till folket! Servera gärna med pimientos de padrón med lime och parmesan vid sidan.
[…] taco med stekt ägg, majs och parmesan […]