Hej mina vänner! Idag ska vi laga halloumirulle med en rödbetskräm gjord på fetaost, valnötter och… rödbetor. Det här är ett gammalt recept som jag tog fram till Larsa för många år sedan och som jag först nu upptäckte aldrig dök upp här på bloggen av någon anledning. Vilket är tråkigt för det är ett riktigt bra recept faktiskt. Här lägger jag proteinet i själva “såsen” och mixar ihop en kräm på kikärtor, rödbetor och fetaost. Sen kör jag i spenat och valnötter för krisp, halloumi för gött tugg och fetaost och dill för en extra smakboost. Japp det här måste ni laga i veckan!
Halloumirulle med rödbetskräm med fetaost och valnötter
- 200 halloumi/eldost/grillost
- 2-3 små kokta rödbetor
- 2 dl kokta kikärtor, sköljda och avrunna
- 150 g fetaost eller vitost
- 40 g valnötter + extra att toppa med
- 1 klyfta vitlök, finhackad eller riven
- 1 tsk malen spiskummin
- 1/2 citron, saft
- babyspenat
- gurka
- ett litet knippe dill
- libabröd eller tortillabröd
- svartpeppar
Såhär gör du
Dela rödbetorna i mindre bitar och mixa slätt med kikärtor, vitlök, valnötter, 100 g av fetaosten, spiskummin, citronsaft och svartpeppar. Stek halloumi i lite olivolja tills den är knaprig och gyllene.
Lägg ett tjockt lager rödbetskräm i botten av brödet, lägg på några bitar halloumi, gurka i stavar, dill och spenat. Toppa med lite extra fetaost och finhackade valnötter. Rulla ihop och ÄT!