Då var det dags för pimp my halvfabrikat igen. Som ni vet älskar jag ju att prova nya produkter. Det spelar ingen roll om det är snacks, en konserv, en frysrätt eller ett halvfabrikat. Jag vill testa allt. När jag veckohandlade senast hittade jag en ny frysprodukt från Findus, nämligen något som kallades spenatpinnar och som till formen ser precis ut som fiskpinnar. Och grön husmanskost är ju något av det godaste som finns, så det fick bli ett köp. Pinnarna serverade jag till kokt potatis, gröna ärtor, citron och en kall dillsås med pickles. Nom!
Pretzlpanerade spenatpinnar
Jag är ständigt på jakt efter smidiga halv- och helfabrikat. Jag måste erkänna att jag var lite skeptiskt inställd mot Findus nya pretzlpanerade spenatpinnar. Jag menar, spenat? Hur lyckas man göra det till en bra produkt? Kommer inte pinnarna bli helt blöta? Hur kommer de kunna bli frasiga? Går det ens att få gott? Och döm om min förvåning: det här var en väldigt, väldigt bra produkt!
Jag gjorde mina i ugnen vilket jag rekommenderar er att göra också. Då slipper ni fettskvätt, pinnarna håller sig krispiga och ni slipper dessutom onödig disk. Smaken då? Jag skulle säga att innanmätet smakar stuvad spenat. Det är liksom krämigt – men absolut inte blött. Utsidan smakar salt och är krispig. Pinnarna funkar alltså perfekt som substitut till frysta fiskpinnar. Jag tyckte att de var riktigt bra ihop med dillsås! Ska definitivt köpa denna produkt igen.
Kall dillsås
Till frasiga pinnar serverar man som ni vet antingen remouladsås, en kall currysås eller en kall dillsås. Just kall dillsås kan jag äta med sked. Jag tycker att det är så förbannat gott. Basen består av gräddfil som jag sedan smaksätter med massa dill, pickles som t ex cornichoner och kapris samt lite citron och yttepytte honung. Älskar!
Vitabys mjölk
Och till husmanskost får man gärna servera mjölk i glaset. Det är vad jag är uppvuxen med. Dock dricker jag idag i princip enbart havremjölk, med ett undantag. Och det är Vitaby Kyrkby Mejeris fantastiska mjölk på flaska. Finns den i butik – då köper jag den direkt. Jag vet faktiskt inte vad det är som gör denna mjölk så god. Jag bara älskar den. Och det är jag helt säker på att du kommer göra också.
Pretzlpanerade spenatpinnar med potatis, ärtor och kall dillsås
Portioner: 4
Ugn: 225 grader varmluft
- 1 paket frysta spenatpinnar
- kokt potatis
- frysta gröna ärtor (tinade i lite varmt vatten)
- citronklyftor
- dillsås, enligt beskrivning nedan
Kall dillsås med pickles
- 2 dl gräddfil
- 1 msk finhackad kapris
- 1-2 msk finhackade cornichoner
- ett stort knippe finhackad dill (färsk eller fryst)
- citronsaft efter smak
- pyttelite flytande honung
- salt och svartpeppar
Lägg dina spenatpinnar på en bakplåtspappersklädd plåt. Placera i mitten av ugnen och låt rosta enligt anvisningarna på paketet (ca 10 minuter).
Gör under tiden dillsåsen genom att blanda samtliga ingredienser. Låt stå kallt till servering. OBS! Vissa gillar att ha lite majonnäs i sin dillsås, men det tycker inte jag behövs. Men prova om du vill!
Servera dina frasiga spenatpinnar med massa dillsås, kokt potatis, gröna ärtor och citron. Nom nom!