Grilla? Är det kul? Är det lönt? JA! OJ, vad jag har grillat i sommar. Har ätit så kul och kreativ mat! Och den här veckan säger väderprognosen att det ska bli sol i Skåne, så fram med era grillar och passa på att laga en riktigt pulig tomatsalsa som du göra på grillade grönsaker och serverar med tostadachips innan sommaren är slut.
Tostadachips
Denna salsa är egentligen god till allt. Ha den på grillat bröd! Ha den till grillade biffar! Grillade grönsaker! Jag tycker dock att den framförallt är suverän att servera med tostadachips. Tostada är alltså vanliga tortillabröd (mjuka tacobröd, alltså) som du delar i kvartar och sedan steker i olja. Då får du sega, lite krispiga brödbitar som alla älskar. Prova!

Grillad tomatsalsa med tostadachips
Portioner: 3-4 som plock eller förrätt
- 6 tomater
- 1 spetspaprika
- 1 jalapeño, urkärnad och halverad
- 1 litet knippe färsk koriander
- 2 tsk limesaft
- 1 stor vitlöksklyfta, riven
- Salt och peppar
Tostadachips
- 1 paket små tortillabröd (8 stycken)
- Rapsolja
- Salt
Såhär gör du
Tostadachips
Dela bröden i kvartar. Stek i rikligt med olja på båda sidor tills de är gyllene. Salta.
Grillad salsa
Lägg grönsakerna på grillen och låt grilla på båda sidor tills paprikan blivit svart och tomaternas skal börjat lossna. Ta bort grönsakerna från grillen och lägg dem i ett durkslag. Låt svalna.
Plocka bort skalet och kärnhuset från paprikan. Plocka även bort skalet från tomaterna och chilin. Lägg allt i en mixer och mixa grovt. Smaksätt med lite limesaft, salt, peppar och riven vitlök. Lägg över i en skål och blanda ner rikligt med finhackad koriander.
Servera den grillade salsan med tostadachipsen.
[…] Glöm inte att det är en mycket god idé att grilla tillbehören också. Jag är tokig i olika typer att grillade såser och röror – och en favorit är denna grillade tomatsalsa. Servera gärna med tostadachips vid sidan. Och receptet hittar du här! […]