Att jag är besatt av ugnsmat är inte direkt någon hemlighet. Att jag är en *lat kock* är inte direkt heller någon nyhet. Igår ville jag göra en enkel dippsås men orkade inte hålla på – så jag hällde över innehållet från två majsburkar tillsammans med ett paket fetaost. Sen tjoffade jag in det i ugnen tills osten blivit riktigt mjuk och smält. Jag blandade runt och tillsatte därefter lite blandade smaksättare som jag hittade hemma. Och tadaaa! Där hade vi receptet på höstens enklaste dipp kanske?
Jag körde på smaksättare som thaibasilika, lime, koriander och grön chili eftersom det var var jag hade hemma. Men då kan också köra i rökt paprika, kikärtor, tomat? Ja, öppna kylen och skafferiet och kör i lite vad du hittar. Det är inte så noga!
Superenkel ugnsbakad majs- och fetadipp med grön chili, koriander och lime
- 2 paket konserverad majs, avrunnen
- 1 paket feta (jag använde getfeta)
- grön chili
- koriander och thaibasilika
- vitlök
- salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg osten i mitten av en liten ugnsform. Häll ut majsen runt omkring osten. Sätt in i mitten av ugnen och låt osten bli riktigt mjuk, ca 20-30 minuter.
Ta ut ur ugnen och rör runt. Tillsätt smaksättare.
Servera med bröd, i ett tortillabröd, till nachos eller som en röra till biffar.