Hej bloggen! Känns som att det var längesen nu? November har varit en så himla intensiv månad med en unge som fyllde år, massa jobb (utanför sociala medier) och dessutom att jag efter 6 års väntan äntligen (!) fick tillgång till en kolonilott. Den glädjen!!!
Ett av jobben som jag har pysslat med har varit att ta fram recept åt Vegomagasinet. Jag brukar ju gästa tidningen i princip varje nummer och har gjort recept på allt från brödmat till grillrecept – och i denna månads nummer blev det snittar att servera på glöggminglet.
Ett av recepten som jag tog fram till Vegomagasinet tänkte jag att jag kan bjuda på här idag också. Det är en god liten julig pizza som räcker till många. Jag har beräknat att 1 pizzadeg räcker till 15 bitar ungefär. Laga den på söndag till första advent, vettja! Här kommer receptet!
Svartkålspizza med cheddar, granatäpple och valnötter
1 pizza, ca 15 bitar
- 1 färdig pizzadeg
- 1 dl creme fraiche
- 1 liten rödlök, i tunna skivor
- 100 g svartkål, i mindre bitar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 150 riven cheddar
- Olja till stekning
Topping
- Valnötter
- Granatäpple
- Ev citronzest
Sätt ugnen på 225 grader.
Stek rödlöken mjuk i olja i en stekpanna. Ha i svartkålen och låt steka med ytterligare några minuter tillsammans med vitlöken.
Lägg ut pizzadegen på en plåt. Bred ut crème fraichen. Toppa med lök- och svartkålsfräset. Toppa med riven ost.
Placera plåten högt upp i ugnen och låt gratinera tills pizzan blivit gyllene och fått fin färg, ca 15 minuter.
Låt pizzan svalna lite och dela den därefter i mindre bitar. Toppa med valnötter, granatäpple och ev lite citronzest. Servera direkt!