När jag var mammaledig med mitt första barn var jag 24 år gammal. Dagarna tillbringade jag på ovanvåningen på Espresso House på gågatan där jag försökte plugga under tiden som min dotter låg och sov i soffan. Jag åt bagels och drack ohemula mängder bryggkaffe. Vi brukade därefter gå på en långpromenad runt Pildammsparken. Efter lunch satte jag igång och förberedde middag och ni som har följt mig länge vet att det var där och då som jag började fundera på att starta ett Instagramkonto. Utöver detta kollade jag på förbannat mycket TV. Vanlig gammal hederlig linjär TV, jag hade inte ännu börjat med diverse streamingtjänstern. Istället såg jag hela dagen fram emot att klockan skulle slå 15 så att jag kunde få kolla på nästa avsnitt av Vanderpump Rules.
Sur’s Goat Cheese Balls och Vanderpump Rules
För er som inte sedan tidigare vet vad Vanderpump Rules handlar om är det alltså en dokusåpa som kretsar kring de personer som arbetar på restaurangen Sur i West Hollywood. Jag har inte kollat på serien sedan 2014-2015 nåt sånt – men en sak som jag fortfarande tänker på flera gånger i månaden är Surs friterade getostbollar. De pratar om dessa bollar heeela tiden i programmet och jag kan inte fatta att jag inte provlagat det förrän nu.
Surs variant på fried goat cheese balls serveras med en mangosallad samt en mangodipp. Jag valde i min tur att gå mer åt chili cheese-hållet med jalapeños i smeten. Jag serverade mina getostbollar som de var tillsammans med lite extra grön chili – men jag kan tänka mig att de borde vara helt underbart goda att servera i en sallad chèvre-chaud-style.
Just det! Detta recept räcker till 6 bollar, men du kan lätt dubblera det om du vill.
Friterade getostbollar med jalapeños
6 bollar
- 170 g chèvre
- 1/2 jalapeño, finhackad
- 1 ägg
- vetemjöl
- pankoströbröd
- rapsolja
Skär bort kanten från getosten. Smula getosten smått och blanda i chilin.
Rulla ostsmeten till 6 jämnstora bollar. Det går lättast om du har lite lätt fuktiga händer. Ställ in fatet med bollarna i kylen så att de stelnar lite, ca 30 minuter.
Förbered en liten paneringsstation. Lägg vetemjöl i en skål, pankoströbröd i en skål och uppvispat ägg i en tredje.
Ta ut dina bollar ut kylen och panera dem. Börja med att rulla i vetemjöl, därefter i ägg, sedan i mjöl igen, ägg igen och slutligen panko. Se till så att paneringen verkligen täcker, annars kommer det flyta ut när du ska fritera.
Fritera två bollar i taget tills de blivit krispiga och gyllene. Låt rinna av och toppa med lite extra chili.
Faaaan vad GOTT: Detta ska jag laga
Jaaa, vad kul!
[…] jag mig för att få tiden att gå genom att fritera en jäkla massa saker. Jag gjorde tonkatsu, getostbollar, falafel och fisktacos till barnen. Jag friterade till och med färdiga potatisbullar – det blev […]