Vid flera tillfällen har jag berättat att jag gärna lagar majskräm. Ja, jag älskar majs. Är helt tokig i det. Min majskräm gör jag i princip alltid på samma sätt. Och den tar kanske 10 minuter att laga. Allt du behöver är en burk majs, ost, crème fraiche och lite kryddor. Sen får du en riktigt smakrik, superkrämig röra som är god till mycket.
Ja, vad kan man ha en majskräm till då?
- till nachos
- till tacos med panerad och friterad friterad tofu
- i en wrap
- till en bakad potatis
- till en chili con carne
- i quesadillas
- i en grilled cheese
Rostad majskräm med parmesan och grön chili
- 1 burk majs à 140 g
- 1/2 finhackad grön chili
- en nypa rökt paprikapulver
- en nypa vitlökspulver
- 2 msk crème fraiche
- 0,5 dl finriven god parmesan
- ev 2 msk riven mozzarella på påse
- ev lite limesaft samt limezest efter smak
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
Börja med att värma en stekpanna. Rosta majsen gyllene tillsammans med en klick smör. Vänd i övriga ingredienser. Smaka av med peppar, pyttelite salt och eventuellt lite lime.
Servera dippen varm eller kall.