Hej från Stockholm! Idag ska jag äta pasta på Gazza, gå på bokmöte och ikväll är det relesefest för Gustav Johanssons nya kokbok. Kul dag! Jag tänkte att jag snabbt ska blogga lite från hotellsängen innan jag ger mig ut på stan. Ett recept som ni kanske vill laga till helgen?
Jag älskar mos. Jag älskar till och med pulvermos. Och jag älskar att pimpa mos med olika grejer. Jag hivar gärna i lite vad som helst i moset; som riven ost, färska örter eller karamelliserad lök. Men! Det absolut godaste man kan göra med ett potatismos är att ha i brynt smör och crème fraiche.
Världens godaste potatismos med brynt smör och crème fraiche
- 1 kg mjölig potatis, skalad och i grova bitar
- 50 g smör
- 2 dl créme fraiche
- salt och svartpeppar
Gör så här
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet. Mosa.
Bryn smöret och häll ner det i potatisen. Vänd ner crème fraichen och blanda runt med en ballongvisp tills du har den konsistensen du önskar. Smaka av med salt och peppar. Nom nom!