Jag har ett nudelrecept som jag brukar laga till lunch de dagar jag arbetar hemifrån. Det kräver få ingredienser, är snabblagat och dessutom förbannat gott. Jag har inget exakt recept utan jag brukar alltid höfta. Det är inte så noga.
Vad gäller nudlar kan du använda dig av vilka som helst som du gillar. De jag gillar mest är dessa.
De är lite vågiga, tjockare nudlar. De känns nästan lite lyxiga? Jag köper mina i den kinesiska butiken på Möllevångstorget och vet tyvärr inte vad de heter eller var man kan hitta dem annars. Så, ta de nudlar du gillar!
Sen kommer vi till såsen. Jag kokar nudlarna och under tiden vispar jag ihop de övriga ingredienserna. Sen blandar jag ihop allt i kastrullen. Kanske har jag på lite rostad lök och sesamfrön. Har jag thaibasilika eller koriander åker det också ner. Ibland har jag på ett stekt ägg men oftast pallar jag helt ärligt inte. Det händer att jag äter min lunch direkt från kastrullen också. Men ja, “receptet” var det ja! Det kommer här! Jag har inga exakta mått, jag brukar bara blanda runt och smaka av – gör det du också.
Nudlar med jordnötssmör, tahini och sesam
- 1 portion valfri nudlar
- en stor sked jordnötssmör
- en liten sked ljus tahini
- en skvätt svart vinäger
- en skvätt japansk soja
- en pytteskvätt sesamolja
- en stor sked krispig chiliolja
Tillbehör
- färska örter, t ex koriander eller thaibasilika
- salladslök
- sesamfrön
- rostad lök
Koka nudlarna.
Blanda ihop övriga ingredienser. Ha eventuellt i lite vatten. Blanda med nudlarna. Toppa med valfria tillbehör. ÄT!
[…] det ofta till lunch de dagar jag arbetar hemifrån. Jag gör i princip alltid samma typ av recept, detta. Med tahini, jordnötssmör och krispig […]