Då har vi kommit till nummer 30 (!) i denna lilla produkttipskategori som vi kör en gång i veckan här på bloggen. Oftast är det ju jag, Julia, som står för tipsen men ibland bjuder jag även in gäster som får berätta om en produkt som de tycker att ni följare borde känna till.
Den här gången tyckte jag att det vore kul att få bjuda in en av er följare som veckans tipsare. Så, säg hej till Victoria Henry – veckans babetipsare.
Vem är du?
Jag heter Victoria och är en snart 33-årig Malmöbo som driver eget klädmärke och inredningsbutik. Älskar crispy chili oil, allting friterat och nudlar i olika former! Ogillar råa morötter, men har det ändå som stapelvara i kylen.
Drömmer om att Malmö ska få sin första georgiska restaurang och gillar att handla mat på de asiatiska butikerna kring Möllan, men är också stammis på Ica. Har nyligen upptäckt att Ica Värnhem har extremt mycket extrapriser, vilket är något som ligger mig varmt om hjärtat.
Vilken typ av följare är du?
Jag är följaren som har väldigt svårt att följa recept till punkt och pricka men gillar att inspireras av råvaror och smaker! Tycker också om den avslappnade lite humoristiska tonen, och att kontot har Malmö-anknytning ♥️
Vilken produkt vill du tipsa om denna vecka?
Doubanjiang/Toban-djan – en kinesisk matig chilisås/paste gjord på bl.a. fermenterade bondbönor. Den sichuanesiska varianten från Pixian är nog den mest kända (och även där den kommer ifrån från början som jag förstått det) men det finns olika regionala varianter.
Vad är det som gör den så bra?
Smaken! Den är så speciell… liksom stark, men saltig och med mycket umami från de fermenterade bönorna. Svårt att beskriva men den är så god! Perfekt att använda i diverse vegorätter.
Hur använder du den?
Doubanjiang används i många sichuanesiska rätter, t.ex Mapo Tofu. Jag tycker också om att använda den som smaksättning i olika woker och nudelrätter, men också att bara toppa valfri rätt som behöver lite extra sting! 🌶
Tack snälla Victoria för detta tips! Och ni vet vad ni ska göra – om du har tips på hur man använder doubanjiang, lämna en kommentar!