Inlägget är ett betalt samarbete med Edgy Veggie
Den produkt i Edgy Veggies sortiment som har kommit att bli allra mest populär är deras souvlakikryddade seitan. I våras gjorde jag ett recept på en souvlakiplåt som blev ett av mina mest visade inlägg hittills i år. Den här gången ska jag visa ett annat sätt att använda denna veganska produkt på. Det blir en souvlakiwrap med parmesansås, grönkål och granatäpple. Häng med!
Men vi tar det för början för er som är obekanta med Edgy Veggie och deras seitan sedan tidigare. Edgy Veggie är ett Malmöbaserat företag vars mission är att ta fram prisvärda, veganska produkter på svenska råvaror. Nytt sedan i våras, när jag skrev om Edgy Veggie för första gången, är att de har nu även har fått en Från Sverige-märkning. Det innebär att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Väldigt kul och framförallt bra!
Seitan, som är den produkt som Edgy Veggie producerar, är gjord på vetegluten och är naturligt helt veganskt. Att laga seitan är inte något nytt påfund utan är en gammal kinesisk tradition som har funnits i mer än 2000 år. Denna metod har Edgy Veggie snappat upp och nu sprider de sina fyra produkter runt omkring på den svenska marknaden. Vi har en tacokryddad färs, souvlaki, en kebab och ett naturellt block. Produkterna går att hitta i kyldisken i massvis av butiker runtomkring i Sverige, klicka här för den kompletta listan.
Idag har jag alltså gjort en wrap med deras soulvakikryddade seitan. Jag har inspirerats av min favoriträtt caesarsallad med den krispiga romansalladen och såsen. Men sen har jag gjort kaos med rätten i övrigt – som att lägga den i ett bröd och tagit bort fisken i såsen. Lagt till granatäpple och grönkål har jag gjort också, för att få rätten att kännas lite mer säsongsbetonad. Fantastiskt god är den i alla fall! Laga laga laga!
Souvlakiwrap med parmesandressing, grönkål och granatäpple
4 portioner
- 4 stora varma tortillabröd
- 1 paket Edgy Veggie Souvlaki
- 1/2 granatäpple, kärnorna
Sallad
- 4 valfria hackade sallatsblad, t ex romansallat
- 3 stjälkar grönkål
- 1 dl riven grana padano
- 1/2 citron, saften
- Olja, till stekning
Dressing
- 1,5 dl gräddfil
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl riven grana padano
- 1 liten vitlöksklyfta, riven eller pressad
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1-2 msk finhackad kapris
- En liten skvätt citronsaft
- Salt och svartpeppar
Stek souvlakin i rikligt med olja i en stekpanna tills den blivit krispig och fått lite färg.
Riv grönkålen i mindre bitar och krama den mjuk i citronsaft. Blanda ner sallat, granatäpple och riven ost.
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
Komponera dina wraps genom att börja med att lägga ett lager sås i botten på brödet. Toppa med sallad, souvlaki och extra sås. Rulla ihop och servera genast!
Vill du ha flera goda recept och tips på vad du kan göra med seitan? Här kommer du till Edgy Veggies receptbank.
Mina tidigare seitanrecept hittar du här:
Texmexplåt extra allt med seitanfärs
Enkel tacogratäng med jalapeñokräm
Souvlakiplåt med rostad potatis och fetaostkräm
Kebabpizza vegostyle med seitankebab och världens godaste sås
[…] Souvlakiwrap med parmesandressing, grönkål och granatäpple […]