Inlägget är ett betalt samarbete med Edgy Veggie
Vad har vi här då? Kan det vara mitt första recept med seitan? Ja, det stämmer bra! Har du missat mitt inlägg om vad seitan är kan du börja med att göra det här.
Mitt första recept är något som vi ofta lagar här hemma. Att jag älskar tacopaj sedan jag höll i min kulturhistoriska matlagningskurs för 3 år sedan är något som jag ofta berättar om. Tacopaj med krispig isbergssallad och majs är 100% 90-tal och barndom. Tryggt, snällt och förbannat gott.
Men att hålla på och gegga med pajdeg kanske inte är något man pallar göra när man kommer hem sent från jobbet en fredagskväll och helst hade velat ha mat på bordet för en halvtimme sen. Och vet ni vad man gör då? Då gör man en tacogratäng istället! Det är egentligen precis som en tacopaj, men man skippar degen och serverar istället allt i hårda tacoskal eller med nachos istället. Oerhört gott!
Jag gör min tacogratäng på seitanfärs med tacosmak som grund. Seitanfärsen kommer från Edgy Veggie och den köper man kyld i en förpackning om 250g, så det går både snabbt och smidigt att slänga ihop middagen sen. För att mata till den lite har jag i svarta bönor, majs och tomat också.
Seitanfärsen med tacosmak går att köpa på utvalda Ica- och Coopbutiker samt på Mathem. Kom ihåg att det alltid går att be matbutiken att plocka in de produkter man önskar. Här kommer receptet!
Tacogratäng med jalapeñokräm
4 portioner
- 1 paket Edgy Veggie tacofärs à 250 g
- 1 paket svarta bönor à 400 g, sköljda och avrunna
- 1 förpackning majs à 150 g
- 3 grovhackade tomater
- 2 msk tacokrydda
- 3 msk tacosalsa
- 2 dl crème fraiche
- 150 g riven ost, tex cheddar/mozzarella
- 1/2-1 finhackad jalapeño, alternativt grön chili
- rapsolja till stekning
- salt och svartpeppar
Serveringsförslag
- nachos eller hårda tacoskal
- isbergssallad
- koriander
- gräddfil
- tacosalsa
- majs
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att steka seitanfärsen i rikligt med rapsolja tills den börjat få lite färg. Ha i de svarta bönorna samt majsen och rör runt. Vänd i grovhackad tomat samt krydda och stek tills tomaterna blivit helt mjuka. Vänd i tacosalsan och peppra. Låt koka in och häll sedan över din tacofärs i en ugnsfast form.
Blanda crème fraiche med finhackad chili och riven ost. Häll ostblandningen över tacofärsen.
Placera formen i mitten av ugnen och låt gratinera tills den blivit fint gyllene, ca 15 minuter. Låt svalna lite och ställ sedan formen mitt på bordet. Servera med nachos eller hårda tacoskal och valfria tillbehör och såser.
Vill du läsa mer om Edgy Veggie och ta del av fler recept på seitan, klicka här!
[…] har jag berättat om Edgy Veggies tacofärs samt deras kebab och nu har vi kommit till produkt nummer tre. Av de fyra olika seitanprodukterna i […]
[…] Enkel tacogratäng med jalapeñokräm […]
[…] helgen kom min lillasyster med familj och hälsade på oss i huset. Vi skulle äta tacogratäng och kolla på Mello tillsammans. Jag pinnade bort till affären för att köpa snacks och frågade […]