Några gånger varje månad går jag ut och äter med min lilla middagsklubb. Det har vi gjort under ett års tid nu och det är en av de saker som gör mitt lite bättre. Ibland äter vi hemma och ibland går vi ut och äter. Ibland blir det lunch, ibland frukost och ibland middag. Vi försöker prova nya ställen varje gång – men vi har ju våra favoriter som vi gärna återkommer till.
En sådan är Two Forks. Jag har älskat Two Forks sedan de öppnade i SOI29s lokaler för något år sedan. Nu har de ju en egen lokal som ligger mittemot Saluhallen. Hittills har de enbart serverat sin otroliga lunchhummus men sedan den förra torsdagen har de till vår stora glädje alltså öppnat för kvällsservering också.
Jag och middagsklubben stack dit för att äta oss igenom menyn. Så här kommer därmed några suddiga vinterbilder från kvällen. Vi började givetvis med lemonaden, den är obligatorisk. Köp en hel kanna lemonad direkt! Och sesambröd från Nansis.
Vi beställde samtliga rätter och delade på dessa.
Den här hummusen med ghee och rostad pinje var en favorit. Och vintertomaten med jalapeños, dragon och vinäger. En perfekt kombination med hummusen.
Risfyllda lökar med yoghurt och dill. En rätt som jag definitivt kommer komma tillbaka för.
Synd att bilden inte talar för hur fantastisk denna rätt var. Det är friterad och panerad aubergine med ägg, zhoug och picklad lök. Den utan tvekan godaste auberginen som jag har ätit – i hela mitt liv. Och då har jag ändå ätit min beskärda del. De fick den att smaka riktigt smörigt, på något sätt. Ja, den måste ni bara prova.
Bläckfisk med tunnbröd och sidosallad. Bläckfisken var även den helt fantastisk.
Summa summarum: En sanslöst bra middag. Ett nytt favoritställe att äta middag på, helt klart. Så många nya smaker, unik och egen meny som inte går att hitta på andra ställen i staden och totalt jäkla oängsligt – bara massvis av kärlek. Heja Two Forks!
Vill du läsa mer om Two Forks och deras lilla hummusskola kan du göra det här. Och för att komma till deras hemsida och boka bord, klicka här.