Jag och min kompis Jens Almqvist har startat en mat- och samtalsklubb tillsammans. Vi träffades första gången i dåvarande Lanthandeln en regnig hösteftermiddag och därefter dröjde det inte länge innan jag fick ett DM på Instagram som löd något i stil med: hej ska vi ses på en kaffe?
Denna kaffe utvecklades snart till en tanke om att starta en mat- och samtalsklubb i talkshowformat som skulle behandla de ämnen som vi själva brinner lite extra för. Jag med mitt populärkulturella fokus och Jens med sitt samhällsvetenskapliga. Sagt och gjort. Snart var SNACK! fött och detta har vi arbetat på under de senaste 1,5 åren.
SNACK! kommer under hösten 2023 att utspela sig under tre tillfällen i Malmö.

Bönhat
Det första datumet blir den 27/8 i Ridhuset i Folkets Park. Temat blir BÖNHAT och vi kommer prata om mat, smaka på mat och lyssna på samtal om mat i ett fartfyllt talkshowformat med roliga gäster. Under det första SNACKet kommer vi vända och vrida på vilka historiska händelser som har satt baljväxterna i skamvrån – och vad vi kan göra för att ändra på detta. För att svara på dessa frågor har vi bjudit in etnologen Anna Burstedt från Lunds Universitet, Sadoo Iskandarani från Tamini vars farfar var med och tog falafeln till Malmö samt matbloggaren och kokboksförfattaren Annie Månsson. Även Matan från Two Forks och Elias från Bönland gästar.

GEAR GIRLS
Det andra datumet för SNACK blir den 24/9, även denna gång i Ridhuset i Folkets Park. Temat för detta tillfälle blir GEAR GIRLS där vi kommer ställa oss från: är ett köksredskap enbart ett köksredskap? Eller kan det berätta något om en kultur, ett lands historia och användarens identitet? Som utgångspunkt för SNACKet har vi bjudit in 4 personer som utifrån ett minne ska berätta om ett köksredskap som betytt något extra för dem. På scen: Julia Lyskova, Karin Lei, Jasmin Jahja och Susanna Dzamic.
Jultabberaset
Inför det sista snacket flyttar vi in i värmen på Babel. Här kommer vi ägna en söndagseftermiddag åt att prata om julmat! Anja Allvin gästar oss och pratar om den ukrainska (vegetariska!) julmaten, Tove Henckel från tidningen Gastronaut kommer prata om vilka influenser från det nynordiska köket som vi kan inspireras av till framtidens julbord och med kocken Frida Nilsson pratar vi om hur man kan använda sig av gamla svenska och skånska tekniker för att skapa ett lokalt och kul julbord. Framtid, nutid och dåtid!
Följ gärna oss på @snack.malmö för mer information om vad vi kommer hitta på framöver.

[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]
[…] SNACK! […]