Jag har tagit ledigt hela veckan för att ta höstlov med barnen. På kvällarna när de har somnat skriver jag lite på den nya boken, läser kurslitteratur och planerar inför vårt sista SNACK! som kommer hållas i december. Maten jag lagar är rätt oinspirerande – det blir mycket pasta och diverse halvfabrikat. Vilket visserligen inte behöver vara fel. Det fick mig att bli påmind om de godaste köbepommesen som jag idag tänkte tipsa vidare om.
Det var min kompis Emerentia och hennes man Love som tipsade mig om pommarna från Aviko. Det måste ha varit mer än ett år sedan och jag skulle ju ha tipsat vidare till er direkt men av någon anledning föll det i glömska. Dessa pommes går att hitta i flera olika utförande. Jag har enbart köpt de lite tjockare som jag älskar – men många av er skriver att de andra sorterna (som de lite smalare) är mega. Och som sagt, de finns att köpa på Ica/Willys/Hemköp/Coop/Lidl – ja, överallt! Här kommer du direkt till en annonslänk till pommesen via Mathem. De har även de andra varianterna, såsom Grip n’ dip. Men vad är det som gör pommarna så goda då? JO, de smakar som på restaurang! De har ett krispigt yttre och ett mjukt inre. Flera av er skrev att detta är sorten många restauranger har i sitt sortiment och det är kanske förklaringen till varför man känner igen såväl smaken och konsistensen. Jag lagar mina i min airfryer (ja, förlåt det är så off brand så jag vet inte…) men de ska gå lika fint att laga i ugnen! Heja Aviko! Tack för en fenomenal produkt.
Vill du läsa fler produkttips? Läs mer här.