Sedan Bar Kiosko öppnade i Malmö har jag craveat patatas bravas på ett… sätt. Det är helt och hållet deras fel att jag i princip levde på det i somras. Det är något med dubbelfriterad, salt potatis som toppas med majonnäs och en smakrik paprikasås. Fett med fett och fett och fett… och mmmm. Hur kan något få vara så gott?

Därför har jag idag skrivit ner ett litet recept till er. Jag gör själv alltid såsen på olika sätt, så var inte rädd för att sätta din egen prägel på rätten. Helst ska bravas serveras på ett stort fat med tandpetare som bestick – och med öl i små 20 cl-glas.
Patatas bravas med mojo rojo
- 2 grillade paprikor på burk
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 ljus skiva bröd, t ex lantbröd
- en nypa chiliflakes
- en liten skvätt sherryvinäger
- en liten skvätt citronsaft
- salt och svartpeppar
- någon matsked olivolja
Lägg brödet i kallt vatten och låt det mjukna någon liten minut.
Krama ur brödskivan och lägg den i en mixer tillsammans med paprikan och övriga smaksättare. Mixa helt slätt. Ha i lite olivolja i taget under tiden du mixar tills du fått önskad konsistens. Smaka av med citron, vinäger, salt och peppar.
Servera med dubbelfriterad potatis och majonnäs. Gärna med tandpetare som bestick.