Sedan jag kom på att blomkål och grön curry är en perfekt kombo har jag ätit överdrivna mängder av denna soppa. Den gör sig både bra som vardagsmat eftersom att den går fort att laga och enbart kräver 5 ingredienser, men den funkar även till festligare tillfällen då den är så himla fin rent visuellt och går att förbereda i förväg. Servera soppan med knaperstekta krutonger med smak av citron samt lite pumpafrön, färsk persilja och avsluta med att ringla över lite olivolja.
Ingredienser
1 litet blomkålshuvud
1 buljongtärning/motsvarande mängd buljongpulver
1 paket kokosmjölk + några deciliter vatten beroende på hur tjock du vill ha soppan
0,5-1 cm färsk ingefära
2-4 tsk grön curry (ta lite i taget och smaka av)
Ev. saften från 1/2 lime
Enkel blomkålssoppa med grön curry
- Börja med att skiva blomkålen i buketter och täck med buljong, det vill säga vatten+buljongtärning eller buljongpulver.
- Låt koka tills blomkålen är mjuk och mixa sedan blomkålen direkt i kastrullen med en stavmixer.
- Häll på ett paket kokosmjölk och späd med lite mer vatten beroende på hur tunn du vill ha den.
- Lägg i lite hackad ingefära och grön curry paste och mixa igen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite lime.
- Klart! Toppa med krutonger, pumpafrön och färsk persilja.
Citron- och örtkrutonger
- Dela dagsgammalt bröd (vitt bröd eller rågbröd) i rutor.
- Stek i rikligt med smör och olivolja tills det att brödet börjar få färg.
- Häll på en skvätt citron, hackade örter (färska eller frysta) samt salt och peppar.
[…] Blomkålssoppa med grön curry & citron- och örtkrutonger Paprika- och tomatsoppa med ruccolapesto och hasselnöt Rostad sötpotatissoppa med tomat, harissa och rökt paprika […]
[…] Blomkålssoppa med grön curry & citron- och örtkrutonger […]
[…] Blomkålssoppa med grön curry […]