Blomkålssoppa med grön curry & citron- och örtkrutonger

Sedan jag kom på att blomkål och grön curry är en perfekt kombo har jag ätit överdrivna mängder av denna soppa. Den gör sig både bra som vardagsmat eftersom att den går fort att laga och enbart kräver 5 ingredienser, men den funkar även till festligare tillfällen då den är så himla fin rent visuellt och går att förbereda i förväg. Servera soppan med knaperstekta krutonger med smak av citron samt lite pumpafrön, färsk persilja och avsluta med att ringla över lite olivolja.

 

Ingredienser

1 litet blomkålshuvud

1 buljongtärning/motsvarande mängd buljongpulver

1 paket kokosmjölk + några deciliter vatten beroende på hur tjock du vill ha soppan

0,5-1 cm färsk ingefära

2-4 tsk grön curry (ta lite i taget och smaka av)

Ev. saften från 1/2 lime

 

Enkel blomkålssoppa med grön curry

  • Börja med att skiva blomkålen i buketter och täck med buljong, det vill säga vatten+buljongtärning eller buljongpulver.
  • Låt koka tills blomkålen är mjuk och mixa sedan blomkålen direkt i kastrullen med en stavmixer.
  • Häll på ett paket kokosmjölk och späd med lite mer vatten beroende på hur tunn du vill ha den.
  • Lägg i lite hackad ingefära och grön curry paste och mixa igen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite lime.
  • Klart! Toppa med krutonger, pumpafrön och färsk persilja.

Citron- och örtkrutonger

  • Dela dagsgammalt bröd (vitt bröd eller rågbröd) i rutor.
  • Stek i rikligt med smör och olivolja tills det att brödet börjar få färg.
  • Häll på en skvätt citron, hackade örter (färska eller frysta) samt salt och peppar.
Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s