Paprika- och tomatsoppa med ruccolapesto och hasselnöt

Det här är soppan du lagar när du kommer hem sent, inte orkat gå till affären och är skithungrig. Från första hacket tills det att maten är på din tallrik tar det max 15 minuter, en riktig vardagsräddare med andra ord! Dessutom är den världens enklaste och kräver inga kulinariska färdigheter överhuvudtaget. Se bara till att du använder dig av goda tomater. Det gör faktiskt väldigt stor skillnad, särskilt när en använder så få ingredienser som i detta receptet. Jag brukar använda mig av Mutti’s tomatkross, jag tycker att den är jättegod men det finns såklart massa andra goda sorter så testa dig fram tills du hittar din favorit.

Servera soppan med en god pesto eller örtolja. För att göra peston behöver du inget recept utan ta något grönt du har hemma (jag tog ruccola) och mixa med olivolja, vitlök, parmesan, pinjenötter eller någon annan nöt och mixa med stavmixer till den har en konsistens du gillar. Smaka av med salt och peppar. Klart!

 

 Paprika- och tomatsoppa, 2 personer

2 vitlöksklyftor
En nypa torkade chiliflakes
1 burk goda krossade/passerade tomater
2 st grillade paprikor (jag använder mig av grillade inlagda på burk)
1 buljongtärning eller motsvarande mängd buljongpulver
1 dl Oatly’s iMat eller annan växtbaserad matlagningsgrädde
En nypa socker
En liten skvätt balsamvinäger
Salt & peppar

Såhär gör du: 

  • Börja med att hacka eller pressa vitlöken. Stek den i en kastrull med olja tillsammans med chiliflakes tills att vitlöken börjar få lite färg.
  • Häll på 1 burk tomater och en halv burk vatten. Låt koka upp på medelvärme och ha i buljongen.
  • Hacka den inlagda grillade paprikan och lägg den i kastrullen. Häll på matlagningsgrädden och smaka sedan av med lite balsamvinäger, lite socker och svartpeppar. Låt koka i 5 minuter.
  • Mixa med stavmixer direkt i kastrullen och smaka av med lite salt. Klart!
  • Toppa soppan med ruccolapeston, hackade hasselnötter, lite ringlad olivolja och servera med ett gott bröd.

 

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s