Halloumi stroganoff med ris och persilja

Den vegetariska husmanskostguiden som jag presenterade här på bloggen för lite mindre ett år sedan har utan tvekan varit ett av mina absolut mest uppskattade inlägg. Där berättade jag bland annat om vad du kan ersätta kött och fisk med, några av mina favoritprodukter och mina bästa smakbärare som jag alltid har hemma. Bra tips för den som vill göra sina gamla barndomsfavoriter lite grönare helt enkelt!

I inlägget skrev jag även ner mitt favoritrecept på Halloumi Stroganoff som jag tyvärr har förstått kan ha varit lite svårt att hitta. Därför har jag idag skapat ett alldeles eget inlägg till denna vardagsälsklingsrätt!

Om du vill ha ett mer proteinrikt alternativ går det utmärkt att vända ner en burk avsköljda förkokta svarta bönor innan servering. För en mer matig rätt kan du steka med en näve champinjoner tillsammans med löken och vitlöken. Gott!

OBS! Instagram kan du följa mig för dagliga uppdateringar, tips och enkla recept.

snabblagad halloumistrognoff med ris och persilja

Halloumistroganoff med ris och persilja

3 personer

1 paket à 200 g halloumi
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk à 400 g tomatkross
3 msk tomatpuré
2,5 dl iMat (1 litet paket)
2 tsk senap (grovkornig eller dijon)
1 grönsaksbuljongtärning
paprikapulver, timjan, salt och peppar
ev. en näve svamp

servering:
ris
persilja
ev. lite citronsaft

Såhär gör du: Börja med att laga riset, följ instruktionerna på rispaketet om du inte kan det utantill. Skiva halloumin i halvcentimenter tjocka strimlor. Stek i olivolja tills att de är knapriga (låt det ta tid) och ställ sedan vid sidan.

Stek hackad lök och vitlök i olivolja i minst 5 minuter på medelvärme tills att det har blivit ordentligt mjukt och glansigt och ha sedan i tomatkross, tomatpuré, senap, grönsaksbuljongtärning, iMat och övriga kryddor. Låt koka i 10 minuter och smaka av med salt, peppar och ha eventuellt i en liten gnutta citronsaft om du tycker att det är gott. Vänd ner halloumin i såsen precis innan servering och servera med ris och rikliga mängder hackad persilja. GOTT!

För att spara mina recept på en samlad plats finns jag på Bloglovin’. Du kan även följa mig på Instagram och Facebook.

 

Och här hittar du lite mer stroganoffinspo: 

Min bästa 15 minuters-stroganoff med smält mozzarella och svarta bönor + en guide till hur du gör stroganoff på lite vad som helst

 

3 kommentarer Lägg till

  1. Jenny skriver:

    Haha alltså jag orkar inte vad perfekt timing detta är! Har på nytt fått upp ögonen för husman, och då gärna med en vegetarisk trist såklart. Och så sent som igår tänkte jag på att jag måste testa halloumi-stroganoff snart!

    Gilla

    1. Haha, vad kul! Vegetarisk husman är SÅ himla gott. Jag har recept på kålpudding och vegobollar på bloggen också om du vill kolla in det. Och snart kommer nytt recept på fuskpinnar, fuskgratäng och ”falukorv” i ugn! Heja husman!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s