Tänk att det alldeles snart redan har gått 1 år sedan min tredje kokbok Brynt Smör släpptes. Har jag tröttnat på att använda brynt smör som smaksättare ännu? Absolut inte. Jag kommer aldrig att tröttna. Brynt smör är ett sådant enkelt sätt att sätta piffa på allt.
Och nu har det äntligen blivit säsong för kantareller. Då gäller det att hitta så många roliga sätt som möjligt att äta sin svamp på. Och det här har kommit att bli ett av mina favoritsätt. Det är en liten mellanrätt eller plockrätt som man kan dela på en två tre personer tillsammans med lite andra göttiga grejer. Basen består av en gräddig burrata som toppas med knaperstekta kantareller, dill, lite citron och brynt smör. MMM ni hör ju själva. Det är en otrolig rätt. Rosta eller grilla på lite bröd att servera vid sidan. Nom nom!
Om du gillar receptet får du hemskt gärna kolla in min bok Brynt Smör!

Burrata med brynt smör, kantareller och dill
Portioner: 2-3 som plockrätt
- 1 burrata
- 25 g smör
- smör, till stekning
- ett litet knippe färsk dill, finhackad
- en liten skvätt citronsaft
- salt och svartpeppar
Börja med att ta fram burratan så att den blir rumstempererad.
Stek kantarellerna krispigt i rikligt med smör. Salta och peppra.
Bryn smöret.
Lägg burratan i en halvdjup tallrik och ös över det brynta smöret. Toppa med kantareller, dill och citronsaft. Salta och peppra eventuellt lite extra.
[…] 1. Burrata med brynt smör, kantareller och dill […]
[…] Burrata med brynt smör, kantareller och dill […]