Jaha, nu har jag plöjt genom Papercutshops hemsida igen. En av de mysigaste helgsysslorna som finns om du frågar mig; att fönstershoppa böcker och tidningar. Och det är väl få saker gör en så inspirerad som att beställa hem en hög kvalitetsläsning inför hösten? Så! Här har du 5 bok- och tidningsnyheter som jag ser fram emot att läsa i höst. Mat, kultur och dryck va! Tack livet för det.
Munchies
Det första tipset är Nuda Papers bok Munchies. Det var nog visserligen några månader sedan den släpptes nu men jag har inte slutat tänka på den sedan dess. En bok fullspäckad med typ allt på temat mat, dryck, konst och kultur. Personer som David Shrigley (!!!), Wolfgang Tillmans och Honey Dijon medverkar i boken och den… verkar bara så spännande? Trevlig! Har så starka ha-begär! Boken behandlar bland annat ämnen som hur pandemin har begränsat våra liv, middagsetikett och lite mer obskyra ämnen som kannibalism. Ja, en salig blandning helt enkelt!
All the stuff we cooked
Bok nummer två som jag är väldigt sugen på att läsa i höst är Köpenhamnskrögaren Frederik Bille Brahes första kokbok. Ja, du vet han som driver Apollo Bar och Atelier September som alla på Instagram (ok, överdrift men ni fattar) tycks vallfärda till? Boken som sålde slut direkt ska i denna andra upplaga ha uppdaterats med 5 nya recept och bestå av väldigt enkla men kreativa recept. Och jag fastar också för formen på boken. Ja, den tilltalar mig på så himla många sätt och vis. Längtar tills den landar i brevlådan!
The Noble Rot Book: Wine from Another Galaxy
Jag har länge köpt hem Noble Rots vintidningar och tycker att de är suveräna. Fina, lättlästa, trevliga! Och nu har de alltså gjort en vinbok också Jag köpte hem den redan i somras men har sparat den för att få ligga och läsa den i höst. I den här boken lär du dig allt du behöver veta om vin. Säkert allt du inte behöver veta också. En riktigt fet maffig jäkla bok. Och snygg är den också, som en fin bonus!
Glou Glou, Issue 3 – Mexico City
Glou Glou är en tidning som fokuserar på naturvinskultur och kul berättelser. Ni som har följt mig ett tag vet att jag i år har varit fullkomligt tokig i allt som har med Mexico att göra. Tack Maya Cantina för det. Och det här numret av Glou Glou är alltså dedikerat till Mexiko City och dess framväxande naturvinsscen. Nä men det är så spännande att jag vet inte vad? Jag vet redan nu att jag kommer älska denna.
Pasta på Italienska
Och det sista tipset är en uppdaterad upplaga av en av mina favoritkokböcker, Pasta på Italienska. Det är min vän Miriam som har fotat den så jag har fått tjuvkika lite på den och den är verkligen helt galet fin? Bra autentiska recept! Fantastiska bilder! Trevliga texter! Köp den och laga pasta hela hösten!
Fick pastaboken i födelsedagspresent och är så peppad på att laga mig igenom den. Så ja hösten, bring it on!
Blev nu också mycket sugen på Munchies…
Visst är pastaboken bra? Har än så länge enbart hunnit laga en av rätterna men ser fram emot att börja arbeta mig genom den.
Och JA! Visst vill man ha Munchies? Säg David Shrigley och jag svarar: ta mina pengar!