Då har det blivit dags för en ny termin vilket i sin tur betyder: Ny veckans babe! Mitt favoritinslag här på bloggen. För dig som kanske är ny läsare här innebär veckans babe att jag veckoligen tipsar om en produkt som jag gillar lite extra. Här kan du läsa ikapp tidigare veckors produkttips.
Den här veckans ska jag tipsa om en produkt som ägarna bakom Two Forks har tipsat mig om – och som jag nu vill förmedla vidare. Ja, det är en otroligt god tahini! Märket heter Chtoura och här i Malmö går den t ex att hitta på Lucu. Och såhär ser den ut! Kommer i en plastburk.
Det finns tyvärr en himla massa kassa tahinisorter som verkligen ger tahini a bad name. Ja, det finns flera lite beska, mörka, tjocka varianter som inte alls smakar sådär lent och härligt som man vill ha den. Om du tror att du inte gillar tahini vill jag uppmana dig att ge det en ny chans med Chtoura. Ok?
Och hur använder man tahini då? Jo, tahini är alltså en slags slät sesampasta. Mest känd är den kanske som smaksättare i hummus. Jag tycker att det är gott att göra en tahinisås att dippa grönsaker i – på lite yoghurt, tahini, citronsaft och vatten. Om man gör en tomatig gryta tycker jag att det är jättegott att toppa med lite gräddfil samt tahini. Det bryter av så fint! Det är också gott att dippa bröd i tahini och lite olja. Och så har jag det ofta till mina nudlar tillsammans med jordnötssås och lite vinäger.
Ni andra då? Vad tycker ni om tahini? Har ni något märke som ni vill tipsa vidare om? Hur använder du tahini? Fyll gärna på i kommentarsfältet, det är så kul att ha det samlat där!
Älskar att mixa tahini med vatten, vitlök och citron och dippa vildgurkor (tack för tips, är besatt) i!
Ja mmm det är mega!
Om du får tag i AL WADI tahini testa det med. Den är min favorit.
Den är mycket god!
Älskar turkisk yoghurt också! 🙂