Jag har gjort ett bakfyllerecept. Det var i alla fall så någon beskrev denna rätt på Instagram så nu kör vi på det. Så länge jag kan minnas har jag varit besatt av de olika hamburgerkedjornas ostdippor. McDonalds har den godaste även om den smakar lite, lite kräk. Därefter kommer BKs hot cheesedip. Sist kommer den smälta ostdippen från Max, eftersom den mest smakar klister. Den är ändock god, jag menar en ostdipp är alltid en ostdipp.
Ostdipp kan man även äta hemma. T ex denna goda cheddardipp med jalapeños. Förr brukade jag laga en stor plåt klyftpotatis och sen äta dippen direkt från kastrullen. SÅ himla god är den. Den kräver typ inga ingredienser och går jättefort att laga dessutom. Ost och jalapeños 4-ever! Här kommer det enkla receptet:
Varm chilicheesedip att servera till dina pommes
- 2 dl crème fraiche
- 1-2 dl grovriven cheddar
- ca 1 dl riven mozzarella på påse
- 1/2-1 finhackad jalapeño
- en nypa rökt paprikapulver
- en liten nypa chilipulver
- svartpeppar
Lägg crème fraichen i en liten kastrull och värm upp den under omrörning. Vänd i cheddarosten samt mozzarellaosten och låt den smälta. Ha inte för hög värme, utan låt det smälta långsamt. Smaksätt med jalapeños, chilipulver, svartpeppar och paprika.
Servera genast med pommes frites.
Låter så smarrigt! Kan du inte göra ett inlägg om dina bästa knep för att göra riktigt krispiga potatisklyftor i ugn?
Jo, men det ska jag fixa!