Inlägget är ett betalt samarbete med Edgy Veggie
Ni är många som har efterfrågat recept som är anpassade för 2-3 portioner, snarare än till en hel familj – så här kommer ett sådant. Idag ska vi laga något av det enklaste som man kan göra en trött och regnig tisdag i slutet på april. För att laga receptet behöver du kuta iväg och köpa ett naturellt block seitan från Edgy Veggie, salladslök och hoisinsås. Resten utgår jag från att du redan har hemma. Ett superbra recept att ha med i vardagsrepertoaren med andra ord!
För att ta fram receptet har jag slagit ihop mig med Malmöföretaget Edgy Veggie som gör seitan på svenskt vete. Om seitan är en ny produkt för dig kan du läsa min lilla seitanskola där du kan lära dig om hur seitan framställs, hur man kan använda det och vilka olika rätter du kan laga med de olika produkterna. Sedan något år tillbaka har seitan varit en basprodukt som vi alltid försöker ha hemma. Och det är framförallt den färdigsmaksatta tacofärsen och det naturella blocket som vi har fastnat för.
För att laga receptet behöver du börja med att köpa hem ett naturellt seitanblock från Edgy Veggie. Du hittar seitan på de flesta Ica, Coop och Hemköp i kyldisken – där du brukar hitta vegosortimentet. Seitanblocket delar du sedan i små bitar för att steka det krispigt innan du och blandar ner hoisinsås. Oerhört enkelt med andra ord.
Servera din hoisintempeh med valfria tillbehör! Här har jag en syrlig morotssallad, sojamajonnäs, jasminris och jordnötter. Men ta det du hittar hemma i skåpen! Det mesta blir gott.
Seitan i hoisinsås med ris, sojamajonnäs och syrlig morotssallad
2-3 portioner
Hoisinseitan
1/2 paket Edgy Veggie naturellt block
2 msk hoisinsås
2 vitlöksklyftor, pressade
en klick smör till stekning
1 msk sesamfrön
3 salladslökar, hackade
salt och svartpeppar
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1 tsk japansk soja, t ex Kikkoman
Syrlig morotssallad
1 stor morot
0,5 tsk sesamolja
1/2 lime, saften
1 msk sesamfrön
salt och svartpeppar
Servering
2-3 portioner kokt jasminris
1/2 lime, i klyftor
1 knippe färsk koriander
0,5 dl jordnötter, krossade
ev chilisås
Finhacka din seitan så smått du kan. Värm en stekpanna med smör eller rapsolja och stek seitan under omrörning tills den blivit krispig. Ha i vitlöken samt hoisinsås och låt koka ihop ca 1 minut. Smaka av med lite svartpeppar. Vänd i sesamfrön samt salladslök.
Blanda majonnäs med soja.
Hyvla moroten tunt, t ex med en potatisskalare. Blanda ner sesamolja, limesaft, sesamfrön samt salt och peppar.
Servera hoisinseitan med jasminris, morotsalladen, sojamajonnäs, koriander, lime samt krossade jordnötter. Toppa eventuellt med lite chilisås.