Varje sommar och höst ser jag att visningarna på mina zucchinirecept rusar. Ja, I’ve got 99 problems men att komma på vad jag ska göra med min zucchiniskörd ain’t one. Jag älskar zucchini. Jag har det i mina pastasåser, i mina sallader, i mina röror, i risotto, i paj. Jag gör marmelad på den. Jag grillar den – jag har den till grillat. Och jag tröttnar aldrig. Bloggen är proppfylld av goda, enkla recept där zucchini spelar huvudroll.
Idag ska jag dela ett superenkelt zucchinirecept med er. Det går att servera som en plockrätt eller som ett trevligt tillbehör till grillat. Välj gärna en lite spädare zucchini om du kan och kom ihåg att plocka zucchinisarna i tid! De stora är inte så goda, i mitt tycke.
Yoghurt med zucchini, brynt hasselnötssmör och parmesan
- 2-3 dl yoghurt, t ex grekisk
- 1-2 små zucchini
- 2-3 msk smör
- 2 msk grovhackade rostade hasselnötter
- en skvätt olivolja
- en skvätt citronsaft
- hyvlad parmesan
- salt och peppar
Hyvla zucchinin på längden tunt med en mandolin. Lägg i en bunke, ha på salt och låt dra i ca 10 minuter. Krama ur zucchinin försiktigt och lägg den på en bädd av yoghurt.
Brynt smöret och ha i hasselnötterna. Ställ åt sidan och ha i lite citronsaft och olivolja. Ös över zucchinin och yoghurten.
Avsluta med att hyvla över parmesanost. Peppra. Klart!