Tuvessonskans matiga årsresumé 2016

Det känns alltid lite konstigt när en ska skriva ett inlägg som i princip bara handlar om… en själv? Nåväl. Idag har jag samlat höjdpunkterna från mitt matår 2016. En salig blandning av mina mest lagade och populära recept, Tuvessonskans mat- och bloggmål för år 2017 samt mina mest glädjefyllda ögonblick från året som gick.

För 2016 har varit ett dåligt år på så många olika sätt, men för Tuvessonskan har det varit fantastiskt. Så, låt oss börja titta på det som gjorde Tuvessonskans år så himla bra! Se upp: för här kommer årets skrytlista!

 1. Min främsta och såklart mest uppenbara höjdpunkt var att jag började blogga i april. Utan denna blogg hade mitt liv varit väldigt mycket tråkigare och mer innehållslöst. Älskar fan den här bloggen och allt den har medfört. Så – stort tack till alla er som har stöttat, hejat och hjälpt mig att ta beslutet att börja dokumentera mina recept.
 2. Och med den första punkten leder det oss in på höjdpunkt nummer två. För utan den här bloggen hade jag inte heller kunnat bli nominerad till det Stora Matbloggspriset. Jag är fortfarande så otroligt stolt, och överväldigad, över att jag fick synas med så många andra superduktiga bloggare efter att bara ha bloggat i 6 månader.
 3. Jag blev senare även utnämnd till en av Sveriges bästa vegobloggar av analysföretaget Cision tillsammans med bland andra mina fantastiska bloggkollegor Jävligt Gott, Grönt varje dag, Vegokäk.
 4. Jag lärde känna massor av supertrevliga bloggare, läsare och annat matfolk. När jag började Instagramma maten jag lagade här hemma hade jag absolut ingen som helst aaaning om att jag skulle träffa så mycket intressant folk. Visst att det är fantastiskt kul att skriva, skapa innehåll och fotografera – men relationerna en skapar till andra är trots allt det som är den drivande kraften som får mig att sitta och skriva blogginlägg mitt i natten när kidsen tillslut har somnat.
 5. Och sist men inte minst – jag började arbeta med mat på riktigt! Att jag har fått arbeta med det absolut bästa jag vet i hela världen, mat och digital kommunikation, är för mig en dröm som blir sann. Så återigen, tack alla ni som har varit med och gjort 2016 till mitt bästa jobbår någonsin!

Krämig citronpasta med halloumikrutonger
Krämig citronpasta med halloumikrutonger

 

Men, nu över till något annat. Låt oss kika närmare på mina mest populära recept:

 1. Krämig citronpasta med halloumikrutonger, örter och bladspenat

 2. Den stora vegetariska husmanskostguiden: veganska alternativ, halloumi stroganoff och mina absolut bästa tips för den perfekta gräddsåsen

 3. Plåtmat: en guide till hur du lagar världens enklaste vardagsmiddag

 

Sammanfattningsvis tror jag att det går att utläsa att ni gillar mina guider, husmanskost och enkla pastarecept. Men, om det är något mer ni vill läsa om eller vill se mer av under år 2017 så tveka inte att lämna en kommentar. Er feedback är SÅ mycket värd för mig ska ni veta!

Låt oss nu titta framåt och se vad som händer under året som kommer!

vegoburgare med rödkålsslaw chilifries och smält cheddarsås
bild från mitt samarbete med Garant; julburgare med rödkålsslaw, chilifries och smält cheddarsås

Tuvessonskans nyårsmål 2017:

 1. Först och främst. År 2017 är året då jag hoppas kunna ta mig mer tid till att blogga. Jag lagar ju mat varje dag eftersom jag tycker att det är det roligaste som finns och allt för sällan hinner jag dela med mig av mina bilder och recept. Så, med andra ord – mer tid vid datorn är det som gäller framöver!
 2. Börja göra prioriteringar. Det är svårt att plugga heltid, ha två småkiddos under 3 år, blogga/instagramma, laga mat och skapa innehåll, jobba lite och dessutom försöka ha ett liv däremellan. År 2017 blir ett år av prioriteringar där jag helt enkelt får börja prioritera de sysslor som gör mig lyckligast. Och därefter våga satsa.
 3. Göra fler och roliga samarbeten med företag som jag gillar, likt det jag gjorde med Garant under december månad.
 4. Ta bättre bilder! Visste ni att jag för ett år sedan avskydde fotografering? Sen helt plötligt började jag tycka att det var världens roligaste grej. Fram tills nu har jag uteslutande fotograferat med min mobiltelefon, men år 2017 blir året då jag tar steget att börja fota med en riktig kamera. Ser så sjukt mycket fram emot detta!
 5. Skaffa en snygg och lättnavigerad bloggdesign.

Ni andra bloggare – har ni några bloggmål för år 2017 eller har ni gjort en egen årskrönika? Lämna gärna en kommentar så ska jag läsa!

Och slutligen. Stort tack till alla er följare som har hängt med här under året och att ni tar er tiden att så ofta lämna fina kommentarer och feedback. Här är några av de fina bilder ni läsare har bjudit på under det gångna året:

img_1016-jpg
Bilderna är tagna från Instagram och tillhör, från högst upp till vänster: @jossanjossan, @sylviasspis, @theyarp, @withyen, @anniepsm, @mystockholmkitchen, @matestetik , @hermanssonskan och slutligen @idastaahl

Följ mig gärna på Bloglovin, Instagram och Facebook.

14 kommentarer Lägg till

 1. Sylvia Wallentin skriver:

  Tack för att du är en så stor inspirationskälla och en frisk fläkt bland vegobloggarna! Kul och hedrande att jag, ”sylviasspis, fick vara med i bildkollaget. Lycka till med alla kommande projekt under det nya året – både privat och medialt!

  1. Du, tack själv Sylvia. Jag är så glad att ha lärt känna dig via Instagram! Jag blir lika glad varje gång du lämnar en kommentar eller provar något av mina recept. Jag önskar dig en fin start på det nya året. 💕

 2. retroabc skriver:

  Heja heja dig! Du är så grym!

  1. Ååh TACK! 😘😘😘

   1. retroabc skriver:

    Nån gång under 2017 är du och familjen välkomna hit på blomkålspizza! 😘

   2. JA! 😘✨

 3. Agnes Jiseborn skriver:

  GRYMMA DU! Kul att läsa ditt inlägg! Älskar dina recept 🙂 det har du säkert märkt 🙂 Heja heja!

  1. Men tack, Agnes! Jag tycker det är kul att ha hittat dig också. Superfina bilder tar du och sen är det som du säger – vi har samma smakpreferenser också 😉

 4. För att vara en som avskyr att foto tar du riktigt läckra bilder som får det att vattnas i munnen. Din blogg har fått mig hiskeligt mycket mer sugen på att äta ännu mer vegetariskt. Gillar även att du slänger in tips och tricks lite då och då.

  En annan stark sida du har är att du likt Siri Barje och bloggaren Polichinelle tycks ha en så skön och avslappnad inställning till mat och matlagning. Det känns aldrig pretto, utan istället väldigt inbjudande. Ni tre har gjort att jag vågar laga mer vegetariskt.

  Fortsätt med det du gör, och lycka till! Jag kommenterar aldrig, men gillar dina inlägg på Instagram illa kvickt de dyker upp.

  1. Åh, tack Oscar! Så kul att höra vad du tycker. Jättekul att du nämner mig tillsammans med två av mina matidoler också, älskar deras mat så mycket! ✨

 5. Emma skriver:

  År 2016 var året då jag otaliga gånger, när matinspirationen befann sig i någon galax låångt borta, som jag yttrade de bevingade orden till min käraste; ”Vi får kolla på tuvessonskans då!” Över halva Sverige, från Skåne till Dalarna, har du och din blogg fått vara med på ett hörn.

  En favorit är tomat+fetaost såsen (en riktig life saver!) och black bean chili, mums vad gött! 2016 var också året då Sriracha gjorde intåg i vårt liv – tack vare dig! Fortsätt med det du gör, du är en sann inspiratör! Kram på dig!

  1. Men alltså, EMMA! Fasiken vilken fin kommentar 💛 OBS älskar också tomat+fetasåsen, äter den aldrig mindre än 1 gång/veckan 🙈

 6. Wilda skriver:

  Tack för all god mat du har fixat till mig det här året. Halloumi-rätterna lever vidare här 🙂 Jag har inte publicerat mina bloggmål än men jag skrev en blogglista om året: http://reaktionista.se/personlig-blogglista-om-aret-som-gatt-2016/
  och några personliga mål: http://reaktionista.se/mal-2017-narvaro/

  1. Åh, tack själv för att du testat recepten och skrivit så fint om dem. Jag ska kika in dina mål, brukar läsa dina listor men jag är tyvärr allt för dålig på att kommentera. Ska bli kul att läsa!

Kommentera