Inlägget är en annons för Edgy Veggie
Äntligen kom regnet. Efter veckor av sol, bad och utehäng vaknade jag för första gången till en gråmulen himmel. Känns både skönt och behövligt med en dag inne. Läsa, städa – och laga mat på spisen istället för på grillen.
Som ni vet vid det här laget har plåtmat många gånger varit räddaren i nöden för den här familjen – och under sommarmånaderna är den oumbärlig för att få ihop vardagslivet. Den perfekta maten för regniga dagar när man har sommarlovsbarn hemma. Så med det sagt! Idag ska ni få recept på en plåtmatsrätt som barnen älskar. Jag älskar den också eftersom den är lätt att laga till många, inte kräver disk och går att anpassa efter såväl säsong som plånbok.
Jag har alltså gjort en kebabtallrik – men på plåt! Som bas har jag rostad potatis som jag sedan toppar med Edgy Veggies seitankebab. Den hittar du i kyldisken på Ica och den görs på vete från Sverige. En produkt som har kommit att bli en stapelvara i vårt kylskåp det senaste året.
Är seitan är ny produkt för dig kan du läsa min lilla guide här! Men i korta drag är det alltså ett vegoprotein som görs på vete istället för t ex soja. Läs gärna mer om seitan och Edgy Veggie här. Och receptet på min kebabplåt? Det kommer här:
Kebabplåt med rostad potatis, yoghurtsås och isbergssallat
4 portioner
- 1 paket Edgy Veggie kebab
- 600 g potatis, t ex delikatesspotatis
- smör och/eller naturell olja till stekning, t ex rapsolja
- salt och svartpeppar
Yoghurtsås
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk ljus tahini
- 1 msk citronsaft
- salt och svartpeppar
Servering
- isbergssallat
- silverlök, i tunna skivor
- ev feferonis
- ev valfri chilisås
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisen i tjocka skivor (du kan behålla skalet) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olja och låt rosta tills potatisen blivit gyllene, ca 20 minuter, beroende på hur stora potatisar du har använt. Vänd på potatisen och låt de rosta ytterligare ca 10 minuter. Salta och peppra.
Stek seitankebaben i smör eller olja i en stekpanna tills den har blivit krispig.
Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Ta ut potatisplåten och toppa den med kebab, sallat, lök, feferonis samt yoghurtsås och eventuellt lite chilisås.