Denna vecka har vår Ica bra pris på kantareller. Jag är tyvärr inte en sådan person som har ett eget svampställe så 25 kronor för 200 gram måste väl ändå anses mer än godkänt? Jag köpte i alla fall några askar med två rätter i åtanke. Det första är en lasagne med comtébechamel, grönkål och kantareller som jag tänkte laga till helgen. Det andra var en helt vanlig kantarelltoast. Det lagar jag varje höst och det är så vansinnigt gott.
Ett recept på en macka? Really? Ja, ok jag fattar att det kanske inte behövs men jag tänkte vi kunde passa på och prata om en ost som jag verkligen tycker om.
- Börja med att steka rikligt med kantareller. 100 g/person och macka är lagom. Smör, salt och peppar ska i.
- Bred gott surdegsbröd med chavroux. Ni vet den där färska getfärskosten som man blir besatt av direkt? Vad gäller brödet brukar jag köra på Södervidinges färdigskivade.
- Lägg tunna (men många!) skivor lagrad cheddar på färskosten. Jag älskar cheddarn från Lidl. Den brukar kosta runt 55 kronor för ett paket och den är så otroligt smakrik och trevlig! Jag har den på mackan, i gratänger, i såser. Den är god att ha till det mesta. Tror paketet är lila. Jaja, Lidl i alla fall.
- Lägg på kantarellerna, kläm ihop och stek i rikligt med smör på båda sidor tills osten smält.
- Dela mackan på mitten, riv över parmesan och ha på lite dill om du gillar det. Färdigt!