Tempeh! Älskar skiten. Nä, men det ÄR en så bra produkt som är god till så mycket. Att bara steka i hoisinsås och ha som fyllning i baos, framförallt. Men man kan även göra såhär kul grejer som att panera tempehn i krispig panko och smakrik kokos för att sedan servera det med en god gochujangmajonnäs. En perfekt liten snacksrätt att bjuda på! Stort plus att de är helt växtbaserade och därför passar typ alla? Och vill du inte ha den som snacks kan du istället köra på panerade skivor som du serverar i en bao. Du kan också servera den i en bowl med ris och mangosalsa. Eller varför inte i en taco med krispig spetskål och chilimajjo? Mmm tempeh, tack för att du finns!

Kokospanerad tempeh med gochujangmajonnäs
Portioner: 4
- 2 paket marinerad tempeh à 85g
- 1 dl valfri ljus öl, alternativt bubbelvatten
- ca 1 dl vetemjöl
- ca 1 dl pankoströbröd
- ca 0,5 dl kokos
- svartpeppar
- olja, till stekning
Gochujangmajonnäs
- 1,5 dl majonnäs
- 1-2 tsk gochujang
- 1/2 lime, saft
- salt och svartpeppar
Bryt eller dela tempehn i grova bitar.
Blanda öl eller vatten med mjöl och vatten till en frityrsmet. Vispa med en gaffel. Blanda panko och kokos i en annan skål.
Doppa tempehbitarna i frityrsmeten och därefter i pankoblandningen. Tryck till ordentligt så att paneringen fastnar runt om.
Stek den panerade tempehn i rikligt med olja på alla sidor tills den blivit krispig och gyllene.
Blanda majonnäs med gochujang, lime, salt och peppar. Klart!
Vill du servera tempehn som ett snacks, då passar det ihop med detta vegansk snacks:
Veganska jalapeñokroketter med majs
[…] Att blanda med majonnäs till en gochujangmajonnäs […]