Oj, har det redan hunnit gå 9 veckor sedan vi började med detta veckoinlägg där jag pratar om några produkter som jag gillar? Jäklar vad tiden går fort! Denna veckas babe blir ett tips på en kul produkt som jag har skrivit om tidigare. Många av er har skrivit att ni inte vet hur ni ska använda den, så jag tänkte att dagens inlägg får handla om denna fantastiska produkts användningsområden.
Vad är vildgurka?
Så, veckans babe är alltså något som heter vildgurka. Produkten kommer från Sevan. Ingredienslistan är kort och består enbart av: vildgurka, vinäger, vatten, salt, pepperoni, vitlök. Gurkan är väldigt krispig och syrlig. Jag nämnde denna goa gurka på bloggen för ett bra tag sedan och då beskrev jag min relation till den såhär:
Jag har alltid varit besatt av picklad gurka. Första kärleken var givetvis smörgåsgurka på leverpastejmackor som sedan gick över till cornichoner till paté och grillat bröd för att sedan ersättas med saltgurka som dippas i crème fraiche och honung. Sedan upptäckte jag libanesisk vildgurka. En suuuperkrispig gurka som är syrlig och salt – men inte söt eftersom den inte innehåller socker. Jag har den som topping till stroganoff, att dippa i tahinisås eller enbart crème fraiche. Ett otroligt bra snacks men också fantastisk att ha i olika såser och röror. Denna gurka köper man på burk i lite större matbutiker som tar in Sevans produkter. Den finns även på Mathem.
Såhär kan du använda vildgurka
Någon närmare presentation än så tycker jag inte behövs. Men lite tips på hur man kan använda produkten, det skadar aldrig. Och här kommer era samlade tips:
- tillsammans med en dipp, t ex hummus
- i pitabröd tillsammans med falafel och tahinisås
- finhackad på crème fraiche eller smetana
- hackad i små bitar till en biff stroganoff/korv stroganoff
- finhackad i en potatissallad (krämig eller fransk)
- i en gurksallad som topping på korv med bröd alternativt på potatismoset
- pyttetärnad med finhackat kokt ägg, majonnäs, dill, purjo och ärtsalt
- i en turkisk kisir (bulgursallad)
- salad olivie
- tunna skivor en picknick-baguette tillsammans med en krämig röra
- på burgaren i tunna skivor
- i varma mackor
- på knäcke med ost
- finhackad i en remouladsås
- till libanesisk frukost
Här kan du läsa tidigare veckans babe:
Så, det var det! Här kan du läsa ikapp tidigare veckans babe.
Veckans Babe #8: Bregott Brynt
[…] Veckans babe #9: Vildgurka […]