Hallå! Bokens omslag är färdigt och förbeställningen är äntligen släppt. Jag kommer skriva mer om boken om någon vecka; om processen, temat och hur vi kom fram till att ha en oljemålning som omslag. Men nu behöver jag en liten paus från den.
För att fira denna milstolpe åt vi en himla massa god mat i helgen! Min syster och hennes familj kom hit och hon introducerade mig för ett fantastiskt (!) snacks. Minipaprikor delas på mitten för att därefter gröpas ur innan de fylls med Philadephiaost och toppas med krossade hot cheese chrucherzzz. Längtar redan till nästa helg när vi definitivt kommer laga det igen.
En annan riktigt god grej som vi lagade var denna marinerade mozzarella. Det är ju ett gammalt trick att mixa mozzarella med färskost eller grädde för att få till en fejkburrata. Man kan få till samma krämighet genom att riva mozzarella i mindre bitar för att därefter marinera den i en fet yoghurt. Jag tycker att den som heter rysk yoghurt är godast till detta ändamål, den smakar liksom lite crème fraichigt.
Filéa blodapelsin och lägg på ett fat. Toppa med den marinerade mozzarellan och toppa med hackade rostade mandlar eller pistagenötter samt mynta, lite grön chili och en nypa chilipulver, t ex piment d’espelette. Avsluta med att ringa över en god olivolja, salta och peppra.
Sen är det klart, enkelt va? Servera som en förrätt eller som en av flera plockrätter. Nom nom!