Nä, hur kan februari redan vara över? Och hur kan vi redan vara halvvägs in i mars? Har jag gjort något annat än att arbeta med boken de senaste månaderna? Låt oss se! Här kommer några bilder från februari månad som vi inte har tittat på tillsammans tidigare. Recept och inlägg som ni sett förut samlas här;
En rätt på flera sätt: Garam masala-bas (med sidosallad och ris)
Getostlasagne med grönkål och herbes de Provence
Nu åker vi på helgutflykt till Abbekås!
Savants tagliatelle i pecorinosås med ostronskivling
Svamppasta med vitt vin och Herbes de Provence
En pasta som man aldrig tröttnar på är den som görs med svamp som bas. Jag tror att jag åt svamppasta i en 4-5 olika utförande denna månad. En favorit är svamppasta med citronsaft i. Det gör att den blir lite “lättare” och inte så tung och mastig som den lätt kan bli. Här är ett recept som jag ofta använder. Denna gång hade jag i lite vitt vin och herbes de Provence också. Älskar herbes de Provence.
Våfflor med ost
Jag ska göra ett jobb till våffeldagen så en stor del av månaden har handlat om att provlaga olika typer av smeter och toppingar. Ett ganska o-jobbigt jobb faktiskt. Här provade jag att laga våfflor med cheddar i smeten. GOTT!
Macka och pommes på Scandwich
Det finns de som säger att Malmös bästa pommes finns på Scandwich. Kan det stämma? Jo, jag tror nog det. Kanske att Bouchons är med och tävlar om förstaplatsen. Mackorna är inte dåliga de heller! Jag och Karin Lei drog dit en dag och åt, för att därefter:
Shopping med Karin Lei
… shoppa på Möllevången! Karin visade mig runt i de olika butikerna och tipsade mig om olika smaksättare, nudlar och vegosubstitut. Ser fram emot att prova mig igenom allt i vår när jag förhoppningsvis har lite mer tid.
Korvgrillning i bokskogen
Min ena bror och hans fru är båda två idrottslärare och älskar att vara “i naturen”. När det är deras tur att få bestämma familjeaktivitet brukar de ta skogen. Så, vi drog till bokskogen en solig söndag. Gjorde upp eld och grillade korv och burgare! Mysigt, ändå. Och tänk att vi har skog 15 minuters bilfärd från Malmö? Det är VG.
Isländskt godis
Två av medlemmarna i vår lilla middagsklubb kommer från Island. Därmed får vi ganska ofta olika produkter som de har tagit med sig därifrån. Isländskt godis verkar ju verkligen vara en grej. Som kombinationen lakrits + choklad. Dessa rispuffar som är som marshmallowfyllda chokladpuffar är hittills våra favoriter.
Bucatinitavlan från Miriam
Sedan jag såg bucatinimotivet i Miriam Preis och Sara Bergs pastabok för första gången har jag velat ha den som en tavla. Och på min födelsedag fick jag äntligen en poster av Miriam! Nu har den blivit inramad också. Älskar den. Om vi har tur kanske hon trycker upp en serie så att även ni kan köpa?
Vetelängd från konditori Regement
Jag är uppvuxen på Ribersborg, vilket också i folkmun gick under benämningen Käppastan när jag barn. Det innebär att det är sjukt tätt av klassiska konditorier! En stor del av min barndom innebar att springa på kondis och det är något som jag försöker fostra mina barn till att älska också. Vetelängd ska det vara! Gärna den med “pistage” från konditori Regemente.
Quesadillas med majssoppa
Majssoppa med garam masala och lime är en god anledning att trycka i sig en hög med quesadillas. Gärna med mosade bönor, cheddar och finhackad chili. Soppan är superenkel och barnen älskar den. Recept här.
Matlådor till Calle
Jag och Calle firade 8 år som gifta i februari också. Hans present? Jag gjorde massvis av matlådor till honom. Jag äter ju inte kött vilket innebär att resterande familjemedlemmar inte heller gör det hemma. Tänkte det var en fin present till honom att göra ett undantag, så lagade färsbiffar och bolognese till honom.
Pasta från Di Penco
När barnen var små bodde vi granne med Di Penco. Älskar att äta pasta i den där trånga källarlokalen. Det känns nostalgiskt och hemma. Ibland har vi vägarna förbi och då köper jag svamppastan. SÅ god är den.
Lunchhummus med Elin
Jag hade pressmöte på förlaget för att planera lite inför utgivningen av Tomat Tomat i vår. Efteråt mötte jag upp min förlagskollega Elin. Vi gick till Two Forks och åt hummuslunch och drack lemonad. Bestämde att vi ska ha ett stickretreat ihop i höst. Stickning + mat i ett dygn på Österlen? Låter som en bra kombination va?
Frukosten på Mossbylund
Vi åkte till Abbekås en helg på sportlovet för att… ja, det vi vanligtvis gör. Vi åt! Och så bodde vi över på Mossbylund. Måste säga att de har en av de absolut bästa hotellfrukostarna som man kan få. Vispat smör, gott fröknäcke, ostar och lax. SÅ lyxig!
Vintercaprese på Mastio
Farah hade Malmövecka på Mello så vi möttes upp och gick till Mastio. De andra åt pizza och jag åt deras vintercaprese. Och den var så genialisk. Har tänkt på den mycket sedan dess. Krossade hela San Mazanotomater på burk, buffelmozzarella, olivolja, brödkrisp och syrliga vinbär. Enkelt och mmmm
Vinkväll på Savant
Jag tog en sväng förbi Stockholm. Blev sjuk och fick ställa in alla planer. Hann med en vinkväll på Savant i alla fall med min bästa vän, min svägerska och två matkompisar. Drack väldigt gott vin och åt en fantastisk pasta med pecorinosås som jag har tjatat om sedan dess. Jag tog fram ett recept på den, det hittar du här.
Frukost på hotell Ruth
Ett annat hotell som lagar fantastisk frukost är hotell Ruth i Stockholm. Jag föredrar verkligen de frukostar som har ett lite mindre utbud men där allt känns fräscht och vällagat. Här får man alltid goda ostar, som Gammel Knas. Äggröra med parmesan och chili. Sillbord! Och gräddtårta, om man gillar det. Ja, hotellet är super också. Bor alltid där när jag är i Stockholm.
Tacos med cheddarrostad potatis och refried beans
Jag älskar tacos med potatis i. Japp, det är sant. Krossad potatis som rostas i ugn med ost är en favorit. Passar bra ihop med refried beans också, man kan behöva något krispigt till. Isbergssallat också! Gräddfil och salsa. GOTT! OBS! Jag ser att det ser ut som… ja. Ni får lita på mig här, va! Recept på refried beans, här.
Pecorino från Villa Anzo
En trevlig sak med Stockholm var att jag fick tillfälle att möta upp Izabella bakom företaget Villa Anzo. Jag har följt henne ett tag genom hennes Instagramkonto som handlar om film. Men så fick jag reda på att hon även driver ett litet familjeföretag som importerar olivolja och pecorino. Otroliga produkter! Funderar på att köpa in och sälja i samband med mitt boksläpp.
Bisque med rostad potatis, fänkål och belugalinser
Och slutligen! Jag har äntligen korrläst färdigt samtliga recept till boken. Det innebär att alla recept, alla texter och alla bilder är på plats och klara. Här provmätte jag en bisque med fänkål, potatis och belugalinser med aioli som genast seglade upp som en ny favorit. Nu ska vi bara göra några genomläsningar innan den går på tryck. 14 månaders arbete som äntligen börjar gå mot sitt slut. Vemodigt, minst sagt. Men OJ vad fin och bra den blev.