5 enkla recept med zucchini att laga i höst

Som jag har förstått det är ni många som har odlat mänger av zucchini i år och nu febrilt letar efter något gott att göra av er skörd. Ett lyxproblem såklart. Men det hade ju varit väldigt synd om alla goda zucchinis inte kom till användning – så här har ni mina 5 godaste recept!

vegetarisk ratatouille med rostad aubergine och zucchini

Rostad ratatouille med zucchini, aubergine och parmesankräm

Det här enkla receptet på ratatouille med rostade grönsaker var ett av de första jag lade upp här på bloggen, för sisådär 1,5 år sedan. Men det är fortfarande ett av mina absolut bästa recept. SÅ gott att rosta grönsakerna innan de körs ner i den smakrika tomatsåsen. Ni måste testa!

vegetariska zucchinibiffar med fetaost, citron, rostad potatis och tzatziki

Zucchinibiffar med citron och fetaost

Ni vet ju vid det här laget att jag är fullkomligt tokig i vegobiffar – och här har ni ett av mina mest välbesökta vegobiffsrecept på panerade zucchinibiffar med fetaost och citron. Jag serverar mina biffar med rostad potatis, tzatziki och en bladspenatsallad. Men de passar helt ärligt ihop med det mesta – kanske i en burgare till och med?

glutenfri enkel zucchinilasagne med vegetarisk färssås och ostkräm med parmesan

Enkel zucchinilasagne med färssås och fuskbechamel

Förutom att hysa en väldig kärlek till vegobiffar av alla dess slag är jag ju även väldigt förtjust i fuskmat. Ja, alltså mat där man på ett enkelt sätt kan ta genvägar så att en slipper stå i köket hela kvällen. Den här lasagnen med zucchini istället för lasagneplattor är superenkel och går snabbt att få färdig också! Testa!

pastasås med zucchini, fetaost, bladspenat och svamp

Pasta med en krämig sås på zucchini, fetaost, bladspenat och svamp

Varje gång vi inte vet vad vi ska laga till middag brukar vi köra på pasta. Jag menar, det är alltid gott med pasta. Här har jag lagat en superenkel variant med en gräddig pastasås på zucchini, bladspenat, fetaost och svamp. Få ingredienser men med massor av smak. Och supergott att ha i lunchlådan dagen efter också för den delen.

vegansk lasagne med vegansk köttfärssås, ostsås och bladspenat

Vegansk lasagne med en färssås med zucchini, soltorkad tomat och ostsås

Sist ut är ett av mina mest sökta recept här på bloggen, en vegansk lasagne alltså med en färssås med zucchini i. Supergod är den. Om man vill kan man såklart använda sig av vanlig ko-ost också. Eller bara äta färs- och zucchinisåsen ihop med lite kokt pasta. Gott!

Följ mig på Instagram för att ta del av dagliga uppdateringar, tips och enkla recept. På Bloglovin’ kan ni spara mina recept på en samlad plats. Jag finns också på Facebook.

En kommentar Lägg till

Kommentera